„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. oktobris
Otrdiena
Lāsma, Zanda, Zandis
+11.1 °C
neliels lietus

Mednieki Višķos ierīko šautuvi

Mednieku biedrība “Debri” Višķu pagastā izveidojusi 100 metrus garu atklāto šautuvi ar kustīgu mērķi. Tagad jāgaida, kad tiks izsniegta licence, pēc tam šautuve būs pieejama gan vietējiem medniekiem, gan kaimiņbiedrību pārstāvjiem.

Šautuves ierīkošanu finansiāli atbalstīja Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai, projekta kopējās izmaksas ir 63 023 eiro. Finansējums saņemts pagājušogad, pērn uzsākta šautuves būvniecība, bet šovasar tā pabeigta. Biedrības pārstāvis Aleksandrs Harlamovs pastāstīja, ka interesi par šautuves izmantošanu izrādījuši arī kaimiņu pagastu mednieku kolektīvu pārstāvji no Ambeļiem, Biķerniekiem, Kalupes utt. Pēc licences saņemšanas plānots šautuvi drīzumā arī svinīgi atklāt, tas notiks tuvākajās nedēļās. Pēc tam arī tiks lemts, kā nodrošināt tās pieejamību. Šautuves izveidošana pamatota ar mērķi veicināt sadarbības stiprināšanu starp medniekiem un mednieku kolektīviem, pilnveidot šaušanas iemaņas esošajiem  un apgūt šaušanas prasmes topošajiem medniekiem, nodrošināt vietējai sabiedrībai, īpaši jauniešiem, iespēju saturīgi pavadīt brīvo laiku.