„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpils novadā ražo krēmmedu

Autores foto

Jaunā biškopja Kārļa Jadzeviča pieredze rāda -- pārņemot vecāku zināšanas, svarīgi tās pielietot, lai uzdrīkstētos, nevis pieticīgi saimniekotu. Viņš apņēmies iekarot atpazīstamību ar „Lauksaimnieka gardumu” produkcijas klāstu, kas radīts pirms nepilniem diviem gadiem, lai darbošanos dzimtajā pusē padarītu par galveno ģimenes iztikas avotu.

Kārļa vecāki nodarboties ar biškopību Daugavpils novadā sāka pirms 14 gadiem, tagad iesāktais pamazām tiek nodots dēliem. Kārļa brālis Ernests saimnieko Salienas pagastā, arī viņš nodarbojas ar biškopību un ogu audzēšanu. Ja vecākiem biškopība bija tikai papildu ienākumu avots un vaļasprieks, Kārlis apņēmies kļūt par lauksaimnieku uz pilnu slodzi. To viņš uzsāka, pārtraucot medu nodot, lai palielinātu tā pievienoto vērtību. Noformulējās ideja par plašu produkcijas klāstu ar nosaukumu „Lauksaimnieka gardumi”. Tajā ietilpt klasiskais dažādu ziedu medus, tumšais griķu ziedu medus, bišu maize un produkts, kas Latvijā neesot plaši izplatīts – krēmmedus.

 

Visu rakstu lasiet 25. oktobra numurā.