„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Latgales SEZ darbu sācis miltu izstrādājumu ražošanas cehs

Daugavpilī, Spaļu ielā, darbu sācis jauns SIA "Max Bakery" miltu izstrādājumu -- sausmaizīšu un grauzdiņu -- ražošanas cehs, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Investīcijas, kas tika ieguldītas uzņēmuma attīstībā, ļāva SIA "Max Bakery" iestāties Latgales speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ) un saņemt vairākus nodokļu atvieglojumus. 80% atlaide uzņēmuma ienākuma nodoklim un nekustamā īpašuma nodoklim ir padarījušas uzņēmuma finansiālo stāvokli izdevīgāku.

Lai iekļūtu SEZ, uzņēmums investēja ražošanas telpās, ierīcēs un objekta remontā, kas iepriekš tika izmantots kā noliktava. Lai arī sākotnēji bija plānots radīt apmēram 40 jaunas darba vietas, šobrīd uzņēmumā strādā jau 50 cilvēki. Gatavo produkciju uzņēmums eksportē. Galvenie noieta tirgi ir Dānija un Zviedrija.

Parasts pārtikas uzņēmums nevar pretendēt uz SEZ statusu. Lai to dabūtu, tam jāatbilst noteiktiem kritērijiem, ieskaitot gatavā produkta specifiku. SIA "Max Bakery" ražotnes izveide apliecinājusi to, ka rūpīga prasību un dokumentācijas izpēte var sniegt reālu atvieglojumu uzņēmējdarbībai. Turklāt no tā gūst labumu ne tikai uzņēmēji un viņu darbinieki, bet arī tie, kas ir iesaistīti investīciju realizācijas procesā, piemēram, celtnieki.