„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Plāno izveidot tūrisma maršrutu pa Daugavpils 19. gadsimta ielām

Plānots izveidot un izvietot pie mājām Daugavpils vēsturiskajā centrā norādes par katras ielas vēsturisko nosaukumu, kāds tas bijis 19. gadsimtā un 20. gadsimta sakumā, kad šī apbūve veidojās. Tāpat plānots izveidot arī speciālu tūrisma maršrutu, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Minēto ideju ir atbalstījusi Pilsētbūvniecības un vides komisija. Speciālisti uzskata, ka no tūrisma viedokļa tā ir apsveicama iecere, kas noteikti būtu realizējama, tikai tas ir jādara kompleksi.

Idejas autors, Daugavpils domes deputāts Mihails Lavrenovs, skaidro, ka runa nav par pašreizējo ielu nosaukumu maiņu, bet gan par speciālu norāžu izvietošanu pie atsevišķām mājām, kas atgādinās par pilsētas vēsturi. Patlaban sadarbībā ar māksliniekiem ir sākts darbs pie norāžu vizuālā izskata izstrādes.

Pilsētbūvniecības un vides komisijas priekšsēdētājs Igors Prelatovs ierosināja paralēli šim projektam sākt darbu arī pie norāžu sistēmas sakārtošanas pilsētas centrā, lai ielu nosaukumu un māju numuru norādes būtu ieturētas vienotā stilā. Māju apsaimniekotājiem tas būs jāizdara līdz 2020. gada 1. jūnijam.