„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Darbi Daugavas promenādē tuvojas noslēgumam

Promenāde Bruģu ielā ir gandrīz pabeigta – atlikuši tikai minimāli darbi trūkstošo elementu uzstādīšanā un labiekārtošanā, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Daugavas promenādes izbūves gaitā ir izveidota ne vien patīkama vieta pastaigām, braukšanai ar velosipēdu un nodarbībām uz āra trenažieriem, bet arī nostiprināts dambis, izveidota lietus ūdens kanalizācija, ūdensvads un apgaismojums. Veiktie darbi ne vien sekmēs tūrisma attīstību, bet arī pozitīvi ietekmēs uzņēmējdarbības attīstību mikrorajonā.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis atzīst, ka lielas cerības tiek saistītas arī ar bijušās konservu rūpnīcas teritorijas attīstību, kas pirms kāda laika par nodokļu parādiem nonāca pašvaldības īpašumā. Patlaban Daugavpils pašvaldībā tiek gaidīti iedzīvotāju priekšlikumi minētā objekta turpmākai attīstībai, vai šeit veidot jaunas ražotnes, vai arī šo teritoriju mēģināt izmantot tūrisma vai atpūtas pasākumiem, jo vide šeit ir pievilcīga.

Lai padarītu promenādi estētiski pievilcīgāku, uz žoga gar vietējiem uzņēmumiem ir izveidota galerija ar Gajoka rajona vēsturiskajiem skatiem. Sienu zīmējumu skiču autore ir pilsētas galvenā māksliniece Ingūna Levša, sienas apgleznošanu veica pašmāju mākslinieku entuziastu grupa.

Tā kā izveidotie zīmējumi patlaban aizņem tikai nelielu daļu promenādes sienas, tās apgleznošana varētu tikt turpināta. Nākotnē šajā vietā varētu tikt uzstādīti arī vides objekti.

Savukārt vecā sūkņu torņa vietā nākotnē varētu izbūvēt skaistu skatu torni.

Sen iecerētās pastaigu vietas izveide ilga aptuveni gadu, būvdarbus objektā veica ceļu būves firma SIA “Binders”, būvuzraudzību objektā nodrošina SIA „REM PRO” un SIA „INRI”. Jau šogad objektu plānots nodot ekspluatācijā.

Lielākā daļa no Bruģu ielas revitalizācijas projekta finansējuma iegūta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Dienvidlatgales pašvaldību teritoriju pilsētvides revitalizācija ekonomiskās aktivitātes paaugstināšanai”. Projekts paredz būvdarbus objektos „Bruģu ielas pārbūve posmā no 18. novembra ielas līdz Ūdensvada ielai un Dzirnavu ielas pārbūve posmā no Vidus ielas līdz Bruģa ielai Gajoka rūpnieciskajā zonā, Daugavpilī” un „Dzelzceļu ielas pārbūve posmā no Nometņu ielas līdz Vidus ielai, Vidus ielas pārbūve posmā no Dzelzceļu ielas līdz Ūdensvada ielai, Gajoka rūpnieciskajā zonā, Daugavpilī”. Būvdarbu līguma summa ir 2 297 781 eiro bez PVN.