„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu aizturēta četru personu grupa

Aizvadītajā nedēļā, veicot izmeklēšanu iepriekš uzsāktā kriminālprocesā, tika aizturētas četras personas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, un viena no tām -- arī par kukuļdošanu Valsts robežsardzes amatpersonai, informē Valsts robežsardze.

22. oktobrī Dagdas novadā, Asūnes ciema apkaimē, robežsargi mēģināja aizturēt automašīnu „Renault Megane”. Automašīnas vadītājs nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām. Tika uzsākta pakaļdzīšanās, kā rezultātā Kaļipovas ciema apkaimē vadītājs automašīnu nesavaldīja, nobrauca no ceļa un, to atstājot, aizbēga. Ar prokurora atļauju tika veikta minētās automašīnas apskate, kuras laikā robežsargi tās salonā konstatēja sešus melnā polietilēna plēvē ietītus saiņus, kuros atradās 60 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

23. oktobrī, veicot meklēšanas pasākumus, Daugavpilī tika aizturēta automašīna BMW X5, tās vadītājs, 1984. gadā dzimis Latvijas pilsonis, un divi pasažieri -- 1994. un 1997. gadā dzimuši Latvijas pilsoņi.

24. oktobrī, turpinot procesuālās darbības minētajā kriminālprocesā, tika noskaidrots un aizturēts arī ceturtais grupas dalībnieks, 1986. gadā dzimis Latvijas pilsonis.

Trīs personu grupas dalībnieki tika atzīti par aizdomās turētajiem noziedzīga nodarījuma, kas saistīts ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, iespējamā izdarīšanā, bet ceturtais personu grupas dalībnieks tika atzīts par aizdomās turēto divu noziedzīgu nodarījumu iespējamā izdarīšanā, proti, par kukuļdošanu Valsts robežsardzes amatpersonai un par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. 1984. gadā dzimušajam vīrietim tika piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis -- apcietinājums, bet pārējiem grupas dalībniekiem -- ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jāatzīmē, ka kriminālprocess uzsākts šī gada 17. oktobrī par faktu, ka jau minētais 1984. gadā dzimušais Latvijas pilsonis Valsts robežsardzes amatpersonai par neizpaužamu ziņu izpaušanu iedeva kukuli 150 eiro apmērā.