„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Tilta ēnā palikušie saņems kompensācijas

Iedzīvotāji, kuru mājas jaunā ceļu pārvada Smilšu ielā būvniecības rezultātā ir nokļuvušas tā ēnā, saņems solītās kompensācijas, pēc tikšanās ar iedzīvotājiem paziņojis Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Pēc pašvaldības vadītāja domām, esošā situācija, pirmkārt, ir radusies politiķu nevīžības dēļ. Kompensācijas iedzīvotājiem plānots izmaksāt par viņiem radītajām ciešanām.

Daugavpils domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa „Latgales Laikam” zināja stāstīt, ka kompensāciju apmērs būšot atkarīgs no aizēnojuma intensitātes. Pirms kāda laika tika izsludināts iepirkums aizēnojuma mērījumu veikšanai. Tā kā šim iepirkumam nepieteicās neviens interesents, plānots izsludināt atkārtotu iepirkumu. Tā kā aizēnojuma mērījumi ir veicami laika posmā no marta līdz septembrim, kompensāciju apmērs varētu kļūt zināms tikai nākamgad.

Iedzīvotāju pieprasīto kompensāciju apmērs svārstās no trīs logu nomaiņas līdz 20 000 eiro. Kompensācijas ir pieprasījuši piecpadsmit īpašnieki no septiņām mājām, bet divi īpašnieki no vienas mājas ir pauduši vēlmi pārdot savu nekustamo īpašumu.

Līdzekļus kompensāciju izmaksai plānots paredzēt pašvaldības nākamā gada budžetā.

Tāpat pašvaldība ir apņēmusies palīdzēt sastādīt pieteikumus tiesai tiem iedzīvotājiem, kuru mājas ir cietušas būvdarbu rezultātā. Patlaban ir pasūtīta arī nekustamā īpašuma novērtēšana.

Gaisa tilts ir tapis Kohēzijas fonda atbalstītajā projektā „Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielas krustojumam Daugavpilī”. Tā mērķis ir novērst infrastruktūras pārrāvumu un radīt alternatīvu maršrutu tranzīta un kravas transportam, atdalot to no vietējās nozīmes sabiedriskā transporta plūsmām. Projekta kopējās izmaksas ir 13 448 500 eiro.