„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

“Gaišreģei” par krāpšanos – seši gadi aiz restēm

Rēzeknes tiesa piespriedusi trīs gadu cietumsodu kādai sievietei, kura atzīta par vainīgu naudas un dārglietu izkrāpšanā, izliekoties par gaišreģi. Savukārt kopumā, saistībā ar iepriekš pastrādātiem līdzīgiem likumpārkāpumiem, šai darbonei aiz restēm nāksies pavadīt sešus gadus, “Latgales Laiks” noskaidroja Rēzeknes tiesā.

Plašsaziņas līdzekļi iepriekš ziņoja, ka notiesātā ir 26 gadus vecā rēzekniete Almaza Čubreviča.

Spriedumā skaidrots, ka notiesātā, apzinoties, ka cietušās personas ir viegli ietekmējamas, mantkārīgā nolūkā, izmantojot viņu personības iezīmes un vecuma nevarības, ar maldiem un viltu ieguva viņu naudas līdzekļus un vērtslietas.

Tā kā sieviete jau iepriekš bijusi saukta pie atbildības, taču turpinājusi savu nelikumīgo rūpalu, kopā ar iepriekš piespriesto sodu aiz restēm viņai nāksies pavadīt sešus gadus. Tāpat notiesātajai nāksies kompensēt cietušajām personām nodarīto kaitējumu attiecīgi 10 000 eiro, 1325 eiro un 40 eiro apmērā.

2018. gada jūlijā kādas mājas pagalmā viltus gaišreģe, stādoties priekšā kā “Oksana”, tīši maldināja vienu no cietušajām personām par to, ka viņai ir uzlikts “nāves lāsts”, un psiholoģiski pārliecināja, ka viņa to var noņemt ar “aizrunātā ūdens” palīdzību. Vairākkārtīgi atrodoties cietušās dzīvesvietā, “gaišreģe” veikusi maldu rituālus, kuru gaitā uz papīra lapas ar pelnu nospiedumiem atainojusi zīmes triju krustu veidā, un ar mērķi psiholoģiski ietekmēt cietušo apgalvojusi, ka tie apzīmē trīs nāves, tādējādi iebiedējot cietušo. Tāpat krāpniece atainoja naudas summas ciparu formā, kas tika pieprasītas no cietušās, lai atpirktos no “nāves lāsta” un “apburtības”. 

Vairāk lasiet 8. novembra numurā.