„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Jaunajā tramvaju līnijā sliežu pārmiju darbības traucējumi novērsti

Tramvaju izbrauciena pārbaudes gaitā jaunās tramvaju līnijas atzarā Stropos tika konstatēti traucējumi izbūvēto sliežu pārmiju vadībā, pēc ražotāja speciālistu piesaistes tika veikta to regulēšana un konstatētie trūkumi ir novērsti. Patlaban tiek meklēts risinājums trūkumu novēršanai nepareizi uzprojektētajai gaisa pārmijai, „Latgales Laikam” pastāstīja AS „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis.

AS „Daugavpils satiksme” ir saņēmusi lielāko daļu no atzinumiem par objekta gatavību ekspluatācijai, pēc visu inženiertīklu turētāju saskaņojumu saņemšanas  jaunais objekts tiks nodots ekspluatācijā. Tas varētu notikt jau šī gada novembrī vai decembra sākumā.

Jaunais tramvaju līnijas posms Stropos tiek būvēts Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda projektā „Jaunas tramvaju līnijas būvniecība posmā no 18.  novembra ielas–Veselības iela--Stropu ciems, Daugavpilī”. Tā kopējais garums ir 2,04 kilometri, tas stiepjas gar 18. novembra ielu no krustojuma ar Vasarnīcu ielu līdz krustojumam ar Veselības ielu, kur tā turpinās gar Veselības ielu, ved līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai un tad Vasarnīcu ielā savienojas ar veco līniju.

Jaunās tramvaju līnijas posma 18. novembra iela–Veselības iela–Stropu ciems izbūvi veica ceļu būves firma SIA „Binders”, būvdarbu kopējā summa ir 5,64 milj. eiro, no kuriem 75% ir ES Kohēzijas fonda finansējums, 4,5% -- valsts budžeta dotācija un 10,5% -- pašvaldības līdzfinansējums.

Darbi tika uzsākti 2018. gada aprīlī un noslēdzās 2019. gada 31.oktobrī.