„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

KNAB izmeklē dokumentu viltošanu Preiļu novada domē

Otrdien, 5. novembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas saistībā ar aizdomām par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās Preiļu novada domē. Aizturētas četras personas, informē KNAB.

Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle apstiprina, ka KNAB pārstāvji ieradušies Preiļu novada domē, bet sarunas notikušas slēgtās telpās un informācija netika nodota. Sarunās piedalījusies Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda un priekšsēdētājas vietnieks Juris Želvis. Abas minētās personas „Latgales Laikam” neizdevās sazvanīt, arī Preiļu novada domes Būvvaldes vadītāja Andreja Anina mobilais telefons bija izslēgts. Arī Preiļu novada domes izpilddirektors Aldis Džeriņš apstiprina, ka ar KNAB pārstāvjiem ticies, bet nav piedalījies visā sarunas garumā un par tajā izskanējušo komentārus nevar sniegt, jo tas saistīts ar izmeklēšanas darbībām. 

KNAB informē, ka laika periodā no 2019. gada 6. līdz 7. augustam četras Preiļu novada domes amatpersonas ar vēl divu Preiļu novada domes amatpersonu atbalstu, iespējams, viltojušas aktu par atjaunotās Preiļu novada domes ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. Preiļu novada domes amatpersonas minēto aktu 2019. gada 7. augustā uzrādījušas Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektorei, kas veica būves ārpuskārtas pārbaudi.

Preiļu novada pašvaldības ēkā Raiņa ielā 19 līdz šīs vasaras beigām notika būvdarbi – tika īstenots Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstīts energoefektivitātes uzlabošanas projekts. Projektu paredzēts īstenot trīs kārtās, būvdarbus veikt uzticēts SIA “Siguldas Būvmeistars”, kopējās izmaksas mērāmas 1,6 miljonu eiro vērtībā. Energoefektivitātes uzlabošanas būvdarbi notika arī pašvaldības ēkā Rēzeknes ielā 26, šī projekta izmaksas bija 399 tūkstoši eiro.

Šobrīd tiesības uz aizstāvību ir sešām personām, no kurām četras personas ir aizturētas. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, par drošības līdzekļu piemērošanu procesa virzītājs lems 48 stundu laikā. Kriminālprocess uzsākts šī gada 4. oktobrī pēc Krimināllikuma 327. panta otrās daļas, proti, par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.