„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

„Sējējs 2019” balvas aizceļo uz Latgali

1. novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā nosaukti Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2019” laureāti un veicināšanas balvu saņēmēji. Godināti lauksaimnieki, tostarp arī jaunie zemnieki, pārtikas ražotāji un mazpulki. Deviņu nomināciju laureātu vidū divi pārstāvēja Latgales reģionu, vēl četri saņēma veicināšanas balvas.

Galvenā balva nominācijā “Ģimene lauku sētā” pasniegta Upenieku ģimenei, kas saimnieko Vārkavas novada z/s “Kārkliņi” un nodarbojas ar piena lopkopību un liellopu audzēšanu. Vēl šajā pat nominācijā ar veicināšanas balvu sumināti kaņepju audzētāji, Višņevsku ģimene Viļānu novada piemājas saimniecībā “Gulbji”. Nominācijā “Jaunais veiksmīgais zemnieks” par labāko atzīta Santa Kuzmika, kas Ludzas novada z/s “Ciemupe” nodarbojas ar graudkopību. Veicināšanas balvas aizceļoja arī uz Riebiņu novadu pie lauksaimnieka Ivana Daņilova (z/s „Viktorija”), uz Viļānu novada lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību „Viļāni” un uz Rēzeknes novadu pie SIA “KUUP COFFEE” īpašnieka Oskara Maculeviča, kas veiksmīgi īstenoja projektu “Specializētās grauzdētavas izveide Rēzeknes novada Lendžos” (projekta izvirzītājs – LEADER Vietējā rīcības grupa “Rēzeknes rajona kopienu partnerība”).

Šogad konkurss “Sējējs” notika 26. reizi, tajā piedalījās 70 dalībnieki. Konkursa laureāti saņēma Gada balvu “Sējējs” (bronzas statuja), diplomu un naudas balvu. Lauksaimniekus pasākumā sveikt bija ieradies zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, Valsts prezidents Egils Levits un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.