„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Bernards Vagalis veido dialogu ar draudzi

Jaunais Daugavpils Dievmātes katoļu draudzes prāvests Bernards Vagalis iesāka kalpošanu ar svēto Misi, klātesot Daugavpils dekanāta dekānam Mihailam Sivickim un citiem priesteriem. Aizvadītās pāris nedēļas draudzē priesterim pagājušas sarunās un tiekoties ar draudzes locekļiem, lai iepazītu ticīgo kopienu.  Viņaprāt, kopīga lūgšana un dialogs ir galvenais princips, kas satur kopā un veido draudzi, tādā veidā arī atklājas iespējas kalpot vientuļajiem un slimajiem.

Priestera diena sākas ar baznīcas atslēgšanu

Lai gan priesteris Bernards pazina mūžībā aizgājušo prāvestu Juri Mukānu, tomēr Daugavpils Dievmātes draudze bija sveša. Viņš atzīst, ka sarunās ar ticīgajiem atklājas viņu vajadzības, turklāt tas ir veids, kā draudzes locekļiem palīdzēt iepazīt jauno prāvestu.

Kad studiju laiks tuvojās izskaņai, priesteris Bernards Rēzeknes--Aglonas diecēzes bīskapam Jānim Bulim izteicis vēlēšanos atgriezties diecēzē, lai kalpotu kādā no draudzēm. Drīz vien ekselence viņu nozīmēja kalpošanai Daugavpils Svētās Dievmātes Marijas draudzē, par ko jaunajam prāvestam bija liels izbrīns. “Personīgā sarunā bīskaps deva vairākus norādījumus, kā, viņaprāt, labāk organizēt draudzes dzīvi un integrāciju diecēzē,” norādīja prāvests.

Jāiestarpina, ka prāvesta diena sākas no pl. 6.10 ar baznīcas atslēgšanu, pēc tam viņš līdz rīta Svētajai Misei ir pieejams biktskrēslā.

Priesteris Bernards pārvalda krievu un mācās poļu valodu, jo liela daļa Daugavpils Dievmātes draudzē ir poļu diasporas ticīgie. Darbdienās un sestdienās Svētās Mises tiek svinētas gan latviešu, gan poļu valodā, savukārt svētdien notiek četri dievkalpojumi, tostarp krievu valodā, lai cilvēkiem dievišķie noslēpumi būtu pieejamāki, atgādina prāvests.

 

Visu rakstu lasiet 8. novembra numurā.