„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Plotičku ezerā aizturēti divi maluzvejnieki

12. novembrī pulksten sešos no rīta Poguļankas mikrorajonā Plotičku ezerā Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) inspektori reidā laikā aizturēja divus malu zvejniekus, 1989. un 1990. gadā dzimušus Daugavpils iedzīvotājus,  “Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Aizturētie vīrieši bija zvejojuši zivis ar nelikumīgiem zvejas rīkiem -- zvejas tīkliem. Viņu laivā atrasti divi tīkli un viena līdaka. Par konstatēto pārkāpumu tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, kas nosūtīts izskatīšanai Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālajā vides pārvaldē.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80. panta 3. punkta 4. apakšpunkts nosaka, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem fiziskām personām tiek piemērots naudas sods no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņemot zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.

Juridiskām personām par šādu pašu pārkāpumu ir paredzēts naudas sods no 700 līdz 4300 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un zvejas tiesību atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.