„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

2. decembrī VUGD konsultēs par dūmu detektoriem

2.decembrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina ikvienu iedzīvotāju, kuram ir jautājumi par ugunsdrošību un dūmu detektoriem, doties uz jebkuru no 92 VUGD daļām un posteņiem visā Latvijā, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu, un saņemt konsultāciju.

Tuvojoties 2020. gada 1. janvārim, kad visi mājokļi obligāti būs jāaprīko ar dūmu detektoriem, VUGD darbinieki no iedzīvotājiem saņem arvien vairāk jautājumu par dūmu detektoriem, piemēram, kāpēc tie vajadzīgi, kur iegādāties, kā un kur uzstādīt, cik ilgi tie derīgi utt. Tāpēc 2. decembrī no pl. 14.30 līdz 18.30 visiem interesentiem tiks sniegta iespēja saņemt konsultāciju klātienē. Papildus iedzīvotājiem tiks izsniegti arī informatīvie materiāli un nodemonstrēta dūmu detektora darbība.

Informācija par VUGD ugunsdzēsības daļu un posteņu adresēm, kā arī  Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu pieejama  www.vugd.gov.lv/lat/Kontakti/talrunu_saraksts/.

  1. gada 1. janvārī stāsies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības – visos mājokļos (gan privātmājās, gan dzīvokļos) jābūt uzstādītiem autonomiem ugunsgrēka detektoriem, kas reaģē uz dūmiem, bet privātmājas papildus būs jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.