„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Iedzīvotāji nesteidz remontēt balkonus

Lai arī Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums (DDzKSU) aktīvi piedāvā iedzīvotājiem balkonu remonta iespējas, uz priekšu šis process virzās visai gausi,  Daugavpils domes preses konferencē atzina uzņēmuma izpilddirektors Raitis Ķikusts.
Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš norādīja, ka līdzfinansējuma apjomu balkonu remontdarbiem pašvaldība paaugstinājusi līdz 60%.
Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis piebilda, ka naudu balkonu remontam var saņemt ne tikai DDzKSU apsaimniekošanā esošo māju iedzīvotāji. Mazā pieprasījuma dēļ daļa no pašvaldības budžetā šim mērķim paredzētās un neizmantotās naudas novirzīta energoefektivitātes pasākumiem.

Lai veiktu balkona remontu, ir nepieciešams sertificēta speciālista izsniegts tehniskās apsekošanas atzinums, kurš nosaka, ka balkons tiešām ir avārijas stāvoklī. Pirms nav saņemts šāds atzinums, nevar būt arī nekādas darbības, jo domes finansiālais atbalsts ir paredzēts tikai tiem balkoniem, kuri ir atzīti par avārijas stāvoklī esošiem. Remontam ir nepieciešams arī būvprojekts.
Patlaban Daugavpilī ir vairāk nekā 30 dzīvojamās mājas, kurās ir reģistrēti balkoni avārijas stāvoklī. Iesniegumi izvērtēt balkonu tehnisko stāvokli un izstrādāt projektus to remontam patlaban ir saņemti vien no dažu māju iedzīvotājiem.