„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Precizēs jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu

Aizvadītajā nedēļā Daugavpils domes Pilsētsaimniecības komitejas sēdē, detalizēti izskatot SIA “Daugavpils ūdens” Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (regulatoram) iesniegto jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu, deputāti ieteica pārskatīt visas pozīcijas, kas saistītas ar tarifu paaugstinājumu un tās precizēt, atzīst Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis norāda, ka, skatoties uz uzņēmuma saimnieciskas darbības ekonomiskajiem radītājiem, nav kritēriju, kas liecinātu, ka ir nepieciešama obligāta ūdensapgādes un kanalizācijas tarifu paaugstināšana.

Runājot par tarifa paaugstināšanas pamatojumu, kur kā viens no iemesliem ir minēta arī ūdensapgādes un kanalizācijas projekta realizācija Judovkā, J. Lāčplēsis norādīja, ka minētais projekts sastāv no divām daļām, kur kanalizācijas tīklu attīstības daļu finansē Eiropas Savienība (ES). Lai nepārliktu ūdensvada attīstības daļas, ko ES nefinansē, izmaksas uz uzņēmumu, tarifu un patērētājiem un izvairītos no būtiska tarifa pieauguma, J. Lāčplēsis pieļāva, ka būtu lietderīgi apsvērt iespēju pašvaldībai finansēt šo projekta daļu no budžeta līdzekļiem. A.Elksniņš norādīja, ka galavārdu minētajā jautājumā sniegs regulators.

SIA „Daugavpils ūdens” regulatoram iesniegtais jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projekts, paredz maksas par ūdeni un kanalizāciju sadārdzināšanos par attiecīgi 15% un 19%.

Visu rakstu lasiet 15. novembra numurā.