„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Aiztur par kontrabandas cigarešu uzglabāšanu

Aizvadītajā nedēļā divos Daugavpils mikrorajonos tika veiktas trīs kratīšanas, kuru rezultātā izņemts ievērojams daudzums tabakas izstrādājumu -- 230 000 gabali, informē Valsts policija.   

Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiks veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju.

6. novembrī aizturētas personas, nododot cita citai tabakas izstrādājumus, un veikta kratīšana automašīnā, kurā notika pretlikumīgās darbības. Šo darbību rezultātā tika izņemti 90 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 7. novembrī vienā no personām piederošajām garāžām tika veikta kratīšana, kā rezultātā izņemti 60 000 cigarešu.

Aizdomās par ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti tika aizturēti 1971. un 1972. gadā dzimuši vīrieši. Jāpiebilst, ka abas personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Pašlaik izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajiem par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība. Vienam aizdomās turamajam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

8. novembrī Daugavpilī veikta kratīšana 1973. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Tās rezultātā izņemti 80 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Aizdomās turamais vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Policija atgādina, ka pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.