„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

„Gada balva 2019” novadā – cīnītājiem un labdariem

Samanta Miglāne

Daugavpils novada pašvaldība ikgadējā apbalvošanas ceremonijā Latvijas Republikas proklamēšanas svētku noskaņā šoreiz balvas „Gada cilvēks” pasniedza četrās nominācijās. Tostarp ar Atzinības rakstiem uzteikts vēl 24 novada iedzīvotāju paveiktais, informē Daugavpils novada domē.

Balvu „Gada cilvēks” nominācijā „Uzņēmējdarbība” saņēma AS „Latgales bekons” valdes priekšsēdētāja Anna Tenisa. Viņai, neskatoties uz kritisko situāciju cūkkopības nozarē, kad Latvijā izplatījās cūku mēris, kas skāra arī AS „Latgales bekons”, izdevies saglabāt un attīstīt uzņēmumu.

Nominācijā “Sociālā aprūpe” balvu “Gada cilvēks” saņēma Daugavpils novada Sociālā dienesta Ģimeņu ar bērniem atbalsta daļas vadītāja Rita Beļska, kas izveidojusi Ģimeņu uzvedības korekcijas modeli.

Nominācijā „Sports” balvu saņēma Daugavpils novada Sporta skolas vieglatlētikas treneris Jānis Petrovskis. Viņš šim darbam veltījis 52 gadus, vairums no kuriem pagāja, trenējot jaunos vieglatlētikas talantus un attīstot sportu Daugavpils novadā.

Savukārt nominācijā „Sabiedriskā darbība” balvu saņēma Vaboles vidusskolas direktore un Līksnas draudzes biedrības vadītāja Elita Skrupska. Viņa organizēja ziedojumu vākšanu Līksnas Vissvētās Jēzus sirds Romas katoļu baznīcas jumta konstrukciju un seguma atjaunošanai.

Atzinības raksti pasniegti izglītības, veselības aprūpes, kultūras un citiem pašvaldības darbiniekiem, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne pasniedza Pateicības rakstu IK “Keramika – VG” vadītājam, Višķu pagasta amatniekam Valdim Grebežam, kurš šogad kļuva par „Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas 2019” laureātu nominācijā „Gada amatnieks”.  

Sarīkojums „Kopīgs ceļš” Daugavpils novada Kultūras centrā “Vārpa” notika 15.  novembrī un tas bija veltīts Baltijas ceļa 30 gadu jubilejas apcerei. Šīs gadadienas tēma caurvija arī novada pasākumu, plīvojot visu trīs Baltijas valstu karogiem un vijoties triju valstu dejotāju soļiem. Svētku koncertā piedalījās tautas deju kolektīvs “Tuurit-Tuurit” no Pērnavas Igaunijā, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Ežerunas” no Zarasu Kultūras centra Lietuvā un Daugavpils novada Kultūras centra “Vārpa” deju ansamblis “Līksme”.