„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Daugavpilī norisinājās spēļu zaldātiņu cīņas

Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī, viesnīcā “Dinaburg Hotel”, norisinājās “Zelta urnas” desmitais jubilejas turnīrs, kura gaitā dalībnieki ar pašdarinātām armijām mērojās spēkiem galda miniatūru kara spēlē “Warhammer 40K”.

Vēl pirms spēles visiem turnīra dalībniekiem tika pasniegtas medaļas par 1. vietu, jo turnīra organizatori uzskatīja, ka galvenais ir nevis uzvara, bet gan dalība tajā. Turnīrs norisinājās trīs tūrēs. Kaujas laukos, kas sastāv no ēku, pauguru, koku un citu reljefa elementu modeļiem, uz deviņiem galdiem bija izvietotas 18 rotaļu karavīru un tehnikas armijas.

Spēļu kauju gaitā spēlētāji izpildīja dažādus manevrus, pārvietojot savus karotāju modeļus pa kaujas lauku, tādējādi atveidojot cīņu ar pretinieku. Šīs iedomātās cīņas tika atrisinātas, metot spēļu kauliņus un ņemot palīgā aritmētiku.

Visuma lielāko valsti Impēriju kaujās pārstāvēja vairāki kosmodesanta ordeņi, gvarde, mehāniķi un imperatora personīgā apsardze. Haosa pusē cīnījās desgardi, naiti un jaukteņi Magnusa virsvadībā, bet ksenosus pārstāvēja tiranīdi, orki, drukhari un tau. Pie pēdējiem, kurus pārstāvēja Tokuevils Cibs, uz Franciju arī aizbrauca “Zelta urna”.

Otrajā un trešajā vietā ar attiecīgi haosa bruņiniekiem un drukhariem ierindojās lietuvieši Donats Bartkens un Egidijs Cicens. Godpilnā ceturtā vieta šoreiz tika rīdziniekam Vitālijam Gutkovam. Savukārt no daugavpiliešiem vislabāk veicās Mihailam Kiseļovam, kurš ierindojās devītajā vietā. Kopumā turnīrā piedalījās 20 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Francijas.

“Warhammer 40K” ir viena no populārākajām miniatūru kara spēlēm pasaulē. Tās darbība norisinās tālākā nākotnē, kur cilvēku civilizāciju izjauc naidīgi citplanētieši un ļaundabīgas pārdabiskas radības. Spēles modeļi ir cilvēku, citplanētiešu un pārdabisko monstru sajaukums, kas satur futūristiskus ieročus un maģiskas spējas.