„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Laukos veikalnieki nezina par pudeļu automātiem

Vairāki aptaujātie lauku veikalu īpašnieki nezina, ka no 2022. gada 1. februāra Latvijā darbosies depozīta sistēma jeb skārda, plastmasas un stikla pudeļu pieņemšana automātos vai manuāli un ka tas būs obligāts pasākums. Likumdevēji uzskata, ka tas cilvēkus mudinās šķirot atkritumus.

Inas veikala plauktos nelielā ciemā Naujenes pagastā ir ne tikai pārtikas produkti, bet arī bezalkoholiskie un alkoholiskie dzērieni PET un stikla pudelēs. Viņa atzīstas, ka ir dzirdējusi par depozīta sistēmu Lietuvā, bet par Latviju ziņu nav. „Ja veikalam būs jāpieņem pudeles un jāmaksā 10 centi, tad, ja, piemēram, kāds atnesīs uzreiz 50--100 pudeles, var pietrūkt naudas. Veikala ieņēmumi ir mazi. Cilvēki nopērk vidēji 10 pudeles limonādes un alus. Cilvēku laukos paliek mazāk. Taras savākšana varētu sarežģīt grāmatvedības aprēķinus. Būs jāparunā ar grāmatvedi. Bet, ja to darīs ražotāji, uzstādot automātus, tad tas būs labi gan pircējam, gan veikalniekam”. Tāpat Ina pauda atbalstu atkritumu šķirošanai, lai cilvēki nepiesārņotu grāvmalas, tomēr viņa aicina to nedarīt uz uzņēmēju rēķina.

Visu rakstu lasiet 22. novembra numurā.