„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Mākslīgā zāliena seguma futbola laukuma izveides iecere Ilūkstē iesaldēta

Ilūkstes Sporta skola lolo ideju par mākslīgā zāliena seguma futbola laukuma izveidi, ko piedāvā Latvijas Futbola federācija, bet nepieciešams pašvaldības ieguldījums. Ilūkstes novada dome neredz iespējas, kur gūt finansējumu jauna laukuma infrastruktūras izveidei.

Pirms četriem gadiem Ilūkstē noslēdzās vērienīgs sporta infrastruktūras projekts – atklāts baseins un rekonstruēts stadions, kas pašvaldībai izmaksāja 1,39 miljonus eiro. Tur saimnieko Ilūkstes Sporta skola, kurā mācās 314 audzēkņi, lielākā daļa no viņiem ir jaunie futbolisti. Vasarā viņi trenējas rekonstruētajā stadionā, dabīgā zālāja laukumā. Pārējā gada laikā, kad zemi klāj sniegs vai mitruma dēļ zālājs draud pārvesties dubļos, tas nav iespējams. Salā un slapjā laikā (kas dažkārt ilgst pat līdz maija vidum) tur trenēties nav ieteicams, taču spēļu sezona sākas jau aprīlī. Tāpēc Ilūkstes Sporta skolai radās ideja par mākslīgā zāliena seguma futbola laukuma izveidi.

Šī gada sākumā radās cerība, ka to izdosies īstenot. Pretimnākšanu izrādījusi  Latvijas Futbola federācija (LFF), tolaik vēl Kaspara Gorkša vadībā. „2020. gadam vidējais 60x40 metru izmēra segums jau ir piešķirts,” apstiprina Ilūkstes Sporta skolas direktors Dzintars Pabērzs. Tas nozīmē, ka LFF gatava atvēlēt jeb dāvināt pašu mākslīgā zāliena segumu, bet pašvaldībai jāgādā par infrastruktūras izbūvi. Uzbūvēt jaunu futbola laukumu nav lēti. Sporta skola kopā ar pašvaldību lēsusi, ka tas varētu izmaksāt 200--300 tūkstošus eiro. Ja būtu dota zaļā gaisma, šogad jau būtu sākušies būvdarbi, un nākamajā ziemā jaunie futbolisti varētu trenēties uz mākslīgās zāles laukuma.

Visu rakstu lasiet 26. novembra numurā.