„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

Polija piedalīsies Eiropas čempionātā, Latvija – piektā

Polijas U17 volejbola izlase uzvarēja EEVZA čempionātā Daugavpilī un kvalificējās Eiropas U18 čempionāta finālam, kurš norisināsies 2020. gadā. Latvijas volejbolistiem – piektā vieta.

EEVZA -- Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācija. Katrā kontinenta reģionā notika savas zonālās spēles par tiesībām piedalīties „EČ 2020” finālā.

Latvijas izlasi trenē Lauris Iecelnieks. Komandā ir trīs Daugavpils volejbola skolas audzēkņi – Leo Catlakšs, Artjoms Petrovs un Sandis Vilcāns (visi pamatsastāva spēlētāji). Izlasē spēlē arī jēkabpilietis Kristaps Cvilikovskis.

No 21. līdz 24. novembrim Daugavpilī sacentās astoņas komandas divās grupās (četras katrā grupā). Latvija spēlēja ar Poliju, Gruziju un Baltkrieviju. Jāatzīmē, ka Polijas komanda šogad izcīnīja bronzas godalgas Eiropas U17 čempionātā. Baltkrievijai – astotā vieta.

Rezultātā tieši ar šīm komandām Latvijas volejbolisti netika galā. Ja būtu vairāk veiksmes un savaldības, varēja uzvarēt Baltkrieviju. Vienīgo uzvaru Latvijas komanda izcīnīja spēlē ar Gruziju. Rezultātā – trešā vieta grupā. Tālāk, saskaņā ar reglamentu, Latvijas volejbolisti sacentās ar otrās grupas komandu par 5.—6. vietu. Mūsu komandai bija jācīnās ar Lietuvu, kuru izdevās uzvarēt. Rezultātā – piektā vieta čempionātā.