„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Krāslavā sagatavo auto krāsotājus visai Latvijai

Krāslava ir vienīgā vieta Latvijā, kur māca transportlīdzekļu krāsotājus, turklāt šogad notika pirmais izlaidums, stāsta Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības skolotājs Māris Ločmelis.

Transportlīdzekļu krāsotāji četros gados ne tikai iemācījās krāsot automašīnas, autobusus un citus transportlīdzekļus, bet arī ieguva atslēdznieka un uzņēmējdarbības pamatzināšanas, kā arī apguva koloristikas pamatus un izkopa gaumi, saka Māris. Sadarbībā ar Krāslavas autoservisiem tika nodrošinātas prakses vietas, turklāt autoservisa „Ritms” īpašnieks Pāvels Širokijs valsts eksāmenam piedāvāja telpas bez atlīdzības.

Transportlīdzekļu krāsotāju izglītības programma nav viegla, un par to liecina skaitļi, proti, Krāslavā iestājās 25, bet pabeidza divpadsmit audzēkņi. Māris atzīst, ka Latvijā pietrūkst šāda līmeņa profesionāļu, bet tie, kuri jau strādā, ir autodidakti.

„Mēs pirmie un vienīgie Krāslavā licencējām transportlīdzekļu krāsotāju izglītības programmu un, var teikt, ka esam „izrakušies” profesijai cauri, zinām, kā jāmāca. Arī Valsts eksāmenu komisijas dalībnieki, Latvijas Amatniecības kameras amata meistari Jānis Pušpurs, Jānis Rozītis un Artūrs Arvīds Apsītis, mans pirmais skolotājs, atzina, ka visi absolventi sagatavoti labā līmenī,” saka Māris, kurš no 1999. gada ir amata meistars.

Visu rakstu lasiet 26. novembra numurā.