„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Līgo svētkus Višķos svinēs ar lielāku vērienu

2020. gada pašvaldības rīkoto pasākumu plāns Daugavpils novadā vēl top, bet vēl pirms tā apstiprināšanas aģentūra „TAKA” aktualizējusi Līgo svētku savlaicīgu plānošanu. Novada domei lūgts nākamā gada budžetā paredzēt lielāku finansējumu tā rīkošanai, kā arī paaugstināt ieejas biļetes cenu pasākuma dienā.

Pasākuma apgrozījums mērāms 10 tūkstošu eiro apmērā, lēsis Daugavpils novada tūrisma aģentūras „TAKA” vadītājs Rolands Gradkovskis. Vidēji katru gadu Višķu estrādē to apmeklē ap 2000 cilvēku, taču gadās, ka sliktu laika apstākļu dēļ skaits ir daudz mazāks, tāpēc no biļešu pārdošanas ieņēmumiem izmaksas neizdodas segt. Pieauguši mūziķu pieprasītie honorāri, līdz ar to arī palielinājušies plānotie izdevumi. Biļetēm, kas iegādātas pasākuma dienā, cenu paredzēts palielināt no 5 līdz 6 eiro (iepriekšpārdošanā saglabāsies 4 eiro).

Nākamgad Līgo svētku dēļ gaidāmas piecas brīvas dienas. To noteikusi Labklājības ministrija, pārceļot 22. jūnija darba dienu, kas iekrīt pirmdienā starp svētdienu, 21. jūniju, un svētku dienu, 23. jūniju, uz sestdienu, 13. jūniju. Daugavpils novada Višķos svētku maratonu plānots sākt, turpinot pirts un zāļu festivāla rīkošanas tradīciju. Vēl pašvaldība plāno piedalīties projektā „Interneta savienojamības veicināšana vietējās kopienās WiFi4EU”, lai Višķu estrādē nodrošinātu publiskā interneta pieejamību.