„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Preiļu novada domē ievēl priekšsēdētāja otro vietnieku

Šonedēļ Preiļu novada domē sasauktas divas ārkārtas sēdes, kā rezultātā izveidots priekšsēdētāja otrā vietnieka amats un tajā ievēlēta Klavdija Zarāne. Viņas kandidatūra bijusi vienīgā un to atbalstījuši astoņi deputāti, tai skaitā līdzšinējā domes priekšsēdētāja Maruta Plivda un viņas vietnieks Juris Želve, kam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis noteiktās nodarbošanās aizliegumu.

Pirmajā ārkārtas domes sēdē 26. novembrī piedalījās 14 no 15 ievēlētajiem deputātiem un daļa no tiem lēmumu, kas paredz domē izveidot vēl vienu, priekšsēdētāja otrā vietnieka amatu, neatbalstīja. Līdz ar to nākamajā dienā, kad izraudzīta jaunā amatpersona, viņi nemaz nepiedalījās. K. Zarāne iepriekš bija šogad likvidētās Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolas direktore, bet viņai ir pieredze arī citu pašvaldības iestāžu vadībā, informē Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle. Tāpat K. Zarāne ir SIA „SATIKSME-Z” (uzņēmums nodarbojas ar transportlīdzekļu vadītāju apmācību) valdes priekšsēdētāja un ceļu satiksmes noteikumu pasniedzēja. Preiļu novada domē viņa ievēlēta no domes priekšsēdētājas Marutas Plivdas un viņas vietnieka Jura Želvja apvienotā „Latgales partijas”, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK” un „Latvijas Zemnieku savienības” saraksta.

Tas nozīmē, ka pašvaldībai atrasta jauna politiskā vadība K. Zarānes personā, taču joprojām trūkst Būvvaldes vadītāja, būvinspektora un Tehniskās daļas vadītāja.

Vairāk lasiet 29. novembra numurā!