„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Līvānos atver Latgales amatniecības vērtību māju

1.decembrī Līvānos durvis vēra Latgales amatniecības vērtību māja „Handmade Latgola”. Tas ir vienīgais šāda veida tūrisma objekts Latvijā, saka projekta „Handmade Latgola” autore Marika Rudzīte-Griķe.

Ēka iekārtota kā dzīvojamā māja, tikai atšķirība ir tāda, ka visus priekšmetus var iegādāties vai pieteikt (piemēram, koka trepes ar metāla margām). Pirmajā stāvā viesistabā izstādīti gaismekļi ziedu formā, stilizētas koka lustras, stikla un koka svečturi, keramikas, koka un pīti trauki, koka lādītes, virtuves un kafijas dēlīši, sveces, dāvanu aploksnes, dīvāni, krēsli u.c. Amatnieku darbi redzami arī otrajā stāvā, kur iekārtota lietišķu sarunu telpa un guļamistaba, jo, kā teica Marika, māja atvērta dažādu nozaru pārstāvjiem biznesa sarīkojumiem, viesiem, kuri vēlēsies pārnakšņot, un plašākiem pasākumiem, tostarp radošām darbnīcām. Jāiestarpina, ka dažādi interjera priekšmeti, ziepes, dvieļi, pirts lietas un sveces izlikti arī vannas istabā un tualetē.

Vairāk lasiet 3. decembra numurā!