„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Skaistums sniedz iespēju apskatīt pasauli

Alise Miškovska ir uzvarējusi aptuveni divdesmit dažādos starptautiskos skaistumkonkursos. Viņas titulu sarakstu šogad papildinājuši vēl divi – „Miss Heritage Global 2019” un „Miss Top International 2019”. Piedaloties un uzvarot dažādos skaistumkonkursos, viņa nes pasaulē Latvijas un Daugavpils vārdu.

Konkursa enerģija

Alisei katrs jauns skaistumkonkurss ir savdabīgs izaicinājums. „Es vienmēr strādāju ar pilnu atdevi un, dodoties uz jebkuru konkursu, mans mērķis ir uzvarēt. Droši vien, šādi izpaužas sportiskais raksturs,” Alise stāsta par savu darbību, „man pastāv tikai viena vieta – pirmā.” A. Miškovskas panākumu ķīla ir profesionāla attieksme pret darbu, saviem pienākumiem, visu sagatavošanās periodu, savukārt ikviens jauns konkurss, vēl jo vairāk, ja tas ir veiksmīgs, ir sniedz pieredzi un ticību saviem spēkiem. Alise stāsta, ka viņai patīk sajūtas, kas pārņem, izejot uz skatuves vairāku tūkstošu cilvēku priekšā: „Rodas adrenalīns, itin kā paceltos spārnos, un es saprotu, ka esmu noilgojusies pēc šīm emocijām, jo īpaši tad, ka starp konkursiem ir bijis liels pārtraukums.”

Taču Alises ceļš pretī gan Latvijas, gan citiem pirmās skaistules tituliem nebūt nav bijis vienkāršs. Viņa stāsta, ka jaunībā sapņoja piedalīties konkurss „Mis Latvija”, taču pretendēt uz piedalīšanos tajā varēja tikai vietējo šāda veida konkursu uzvarētājas. Laikā, kad viņa pabeidza skolu un jau varēja cīnīties par Daugavpils skaistākās meitenes titulu, izrādījās, ka konkurss „Mis un Misters Daugavpils” vairs nenotiek.

„Tolaik sākās ceļš pretī titulam „Mis Latvija”, kurš ilga piecus gadus,” stāsta Alise, „šajā laikā notika vairāki kastingi Rīgā un simtiem neveiksmju, kuras sekoja cita citai.” Toties galarezultātā izcīnītais „Mis Latvija 2010” tituls viņai ir visvērtīgākais, kurš visspilgtāk iespiedies atmiņā. Toreizējais konkurss bija īsta dzīves skola, kura Alisei iemācīja izturību un neatlaidību. Turklāt konkursā „Mis Latvija 2010” viņa satikās ar Latvijas konkursa dibinātāju un iedvesmotāju Intu Fogeli. „Es viņu vienmēr mīlēšu un augstu vērtēšu,” saka Alise, „toreiz viņa man noticēja, un tagad es ticu, ka, nolūkojoties uz mani augšas, viņa priecājas par maniem panākumiem un lepojas ar mani.”

Vairāk lasiet 6. decembra numurā!