„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Daugavpils Krievu vidusskola - licejs maina nosaukumu

No 2020. gada 1. janvāra Daugavpils Krievu vidusskolas -- licejs sauksies Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola -- licejs. Tā Daugavpils domes sēdē lēmuši pašvaldības deputāti, apstiprinot izmaiņas izglītības iestādes statūtos, saskaņā ar kuriem mācību iestāde maina nosaukumu.

Daugavpils Krievu vidusskolas -- liceja direktore Irina Paura pastāstīja „Latgales Laikam”, ka mainīt nosaukumu nolemts, lai tas vairāk atbilstu mācību iestādē īstenojamo izglītības programmu saturam un prioritātēm. Tehnoloģijām esot plaša nozīme. Skolā mācību procesā patlaban plaši tiek izmantotas dažādas tehnoloģijas. Mācību iestāde ir labi aprīkota un tehnoloģijas tiek izmantotas gan informātikas stundās, gan arī citos mācību priekšmetos.

Mācību iestādes vadītāja norādīja, ka lēmums par mācību iestādes nosaukuma maiņu nav ticis uzspiests, tas pieņemts  koleģiāli, vienojoties pedagogiem un vecākiem. Skola, tāpat kā līdz šim,  turpinās īstenot mazākumtautību izglītības programmas.

Vairāk lasiet 13. decembra numurā!