„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Piedrujā aiztur vīriešus, kuri glabājuši ieročus

7.decembrī Piedrujas pagasta Lupandos (Krāslava novads) Valsts robežsardzes (VR) darbinieki aizturēja divus vīriešus ar kontrabandas cigaretēm. Vēlāk, pārbaudot abu vīriešu dzīvesvietu Krāslavas novadā, pie viena aizturētā (dzimis 1956. gadā) atrasti arī ieroči, informē VR pārstāve Kristīne Pētersone.

100 000 nelegālo cigarešu vīrieši bija paslēpuši kastēs, kuras bija ietītas melnā celofāna plēvē, tikmēr ieroči atradās vīrieša privātīpašumā. VR darbinieki ar prokuratūras piekrišanu veica operatīvu kratīšanu un konfiscēja gan trīs pistoles, medību bisi un paštaisītu ieroci, gan arī  7,62 mm kalibra mašīnpistoli „Sudajeva 43”, 73 medību un 286 pistoļu un automātu kaujas patronas.

Pret abiem vīriešiem uzsākta krimināllieta par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, tāpat pret vīrieti, kura mājās atrasts ieroču arsenāls, ierosināta krimināllieta par ieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu un piemērota īslaicīga aizturēšana. Otram vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.