„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Izvērtēs jaunas tramvaju līnijas būvniecības iespējas

Pēc AS „Daugavpils satiksme” ierosinājuma Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisija izvērtēs tramvaju līnijas būvniecības iespējas no Jaunbūves uz Jauno Forštati, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem pastāstīja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis.

Pilsētbūvniecības un vides komisijā tiks izskatīts, vai šo piedāvājumu ir iespējams realizēt tehniski un juridiski īsā laika posmā. Pēc tam minētais jautājums varētu tikt skatīts Attīstītības komitejā.

J.Lāčplēsis uzskata, ka būtu labi gan minēto projektu, gan projektu, kurš paredz 1. un 3. tramvaju maršruta galapunktu savienošanu, izvērtēt projektēšanas stadijā un tad izvēlēties efektīvāko. Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs norādīja, ka, viņaprāt, tramvaja līnijas atzara izbūvi uz Jauno Forštati diezin vai būs iespējams īstenot, jo Aveņu un Vidzemes ielā no rīta un vakarā veidojas strēgumi.

Vairāk lasiet 13. decembra numurā!