„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Latvijas cīkstoņiem – piektā vieta

Brāļu Krupeņinu piemiņas turnīrs grieķu – romiešu cīņā piesaista ar neierasto formātu. Tās ir nevis individuālas sacīkstes, bet gan komandu cīņa. Šogad Daugavpilī sacentās astoņas komandas.

Katrā komandā ir septiņi cīkstoņi septiņās svara kategorijās, uzvarējusī komanda tiek noteikta pēc uzvarēto cīņu skaita.

Astoņas izlases sacentās divās apakšgrupās -- katrā četras komandas. Pēc apļa turnīra, atkarībā no izcīnītās vietas, sākās sacensības par vietām.

Latvijas izlase grupā uzvarēja tikai vienā cīņā, pieveicot Igauniju II – 4:3. Zaudējums Zviedrijai – 3:4 un Krievijai – 2:5.

Rezultātā Latvijai bija trešā vieta grupā un cīņa ar Lietuvu par piekto vietu, kurā Latvijas sportisti pieveica kaimiņus – 4:3.

Latvijas izlase: Kaspars Bondarenko (-55 kg), Artūrs Šeškens (-60 kg), Sergejs Bizņa (-65 kg), Edgars Laugalis (-71 kg), Aivars Skačkovs (-92 kg), Artemijs Filimonovs (110 kg).

Finālā sacentās Krievijas un Baltkrievijas II komanda. Krievijas cīkstoņi iesāka veiksmīgi, uzvarot divās cīņās, pēc tam baltkrievi samazināja rezultātu starpību. Ceturtajā cīņā Krievija atkal izvirzījās vadībā – 3:1, bet četrās atlikušajās cīņās pārāki bija Baltkrievijas atlēti un uzvarēja ar rezultātu 4:3.

Savukārt cīņā par bronzu Zviedrija pieveica Baltkrieviju I.