„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Attīsta robežšķērsošanas vietas

19.decembrī Krāslavas novada Būvvalde pieņēma ekspluatācijā paplašināto robežšķērsošanas vietu „Pāternieki” Krāslavas novadā. Savukārt Silenes robežkontroles punktā plānots uzstādīt bankomātu, liecina informācija VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) mājaslapā.

Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks pastāstīja, ka tas ir SIA „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) projekts, turklāt pašvaldība turpat īsteno pirmā pierobežas loģistikas parka būvniecības projektu, kas noslēgsies nākamvasar.   

Tikmēr VNĪ projekta gaitā „Pāterniekos”, kur dienā kursē aptuveni 500 vieglās un kravas automašīnas, paplašināta robežšķērsošanas josla, turklāt izbūvēta ietve, līdz ar to tiek organizēta vienota satiksme ne tikai transporta līdzekļiem, bet arī velosipēdistiem un gājējiem. Uzlabota videonovērošanas un apsardzes sistēma, ieviesti elektroniskie satiksmes organizēšanas paneļi un uzstādītas transporta piespiedu apstāšanās iekārtas.

Jāpiebilst, ka pārbūves darbi veikti robežšķērsošanas vietās „Pāternieki” un „Silene”, būvdarbus veica PS „LNK Industries Group” par kopējo summu aptuveni 2 milj. eiro. Tas ir Latvijas--Lietuvas--Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas un valsts finansējums. Būvniecības laikā abas robežšķērsošanas vietas turpināja darbu un tika nodrošināta nepārtraukta transporta kustība. Tāpat pārbūves darbi notiek robežšķērsošanas vietā „Terehova”, tie noslēgsies 2022. gadā.

Bankomāta uzstādīšanai Silenes robežšķērsošanas vietā VNĪ piedāvā nomāt 0,4 kvadrātmetrus Silenes robežkontroles punktā uz trim gadiem. Plānotā nomas maksa tiks aprēķināta no cenas 200 eiro par kvadrātmetru. Nomniekam papildu būs jāmaksā par faktiski patērēto elektroenerģiju. Elektroenerģijas patēriņa kontrolskaitītājus nomniekam būs jāuzstāda par saviem līdzekļiem. Tāpat nomniekam būs jāmaksā nomātās platības attiecināmā apdrošināšanas maksa un nekustamā īpašuma nodoklis.

Jau ziņots, ka robežkontroles vietā “Silene” šogad norisinājās pārbūve, paplašināts asfalta segums, tas ļaus turpmāk robežšķēršošanu šeit organizēt nevis divās, bet trīs joslās, lai padarītu procesu ātrāku. Tāpat modernizēta perimetra apsardzes sistēma, ieviesta videonovērošanas sistēma, elektroniskie satiksmes organizācijas informatīvie paneļi, transportlīdzekļu piespiedu apstādināšanas iekārtas.