„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Jaungada skrējienā devās vairāk nekā 400 dalībnieki

Aizvadītā gada nogalē, 30. decembrī, svētku gaisotnē Daugavpilī norisinājās tradicionālais Jaungada skrējiens, kurā, gūstot emocijas un aktīvi pavadot laiku, šogad devās 420 dalībnieki, tostarp ģimenes ar bērniem, sporta entuziasti un saliedēti kolektīvi.

Starts vienu kilometru garajam skrējienam tika dots pie Saskaņas pamatskolas. Pasākuma dalībnieki bija parūpējušies arī par košiem tērpiem, sagatavojot pārsteidzošus kostīmus. Liela daļa pasākuma dalībnieku Jaungada skrējienā piedalījās ne pirmo reizi un atzīmēja, ka tas viņiem ir kļuvis par svētku tradīciju.

Skrējiena krāšņāko tērpu īpašnieki, kurus noteica ar dalībnieku aplausu palīdzību, saņēma pārsteiguma balvas. Kuplākās ģimenes balvu saņēma Dedeļu ģimene, kura skrējienā bija devusies 11 cilvēku sastāvā. Savukārt biedrība „Lielas ģimenes” guva atzinību kā kuplākais kolektīvs. Saldās balvas, karstu tēju ar pīrādziņu saņēma katrs skrējiena dalībnieks.



Prieka, svētku sajūtas un pozitīvām emocijām piepildītais Jaungada skrējiens kļuva par vienu no jaukākajiem gadu mijas pasākumiem Daugavpilī, kurā svarīgākais bija nevis rezultāts vai uzvara, bet gan kopā būšanas prieks un iespēja aktīvi noslēgt 2019. gadu.

Jaungada skrējiens Daugavpilī norisinās jau vairāk nekā desmit gadus un ir kļuvis par jauku tradīciju, kas ļauj daugavpiliešiem un pilsētas viesiem kopā ar ģimeni, draugiem un domubiedriem aktīvi izbaudīt ziemas brīvdienas un gūt neaizmirstamas emocijas. Skrējiena mērķis ir popularizēt skriešanu kā aktīvu brīvā laika pavadīšanas veidu un jautri sagaidīt gadu miju.