„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Naudas trūkums liedz atjaunot ielas Daugavpils novada ciemos

Finansējuma nepieejamības dēļ Daugavpils novada ciemos apstājusies ielu atjaunošana. Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē pašvaldības deputāti akceptēja lēmumprojektus, kas paredz atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils novada domes lēmumus par aizņēmumu no Valsts kases Baznīcas ielas pārbūves finansēšanai Skrudalienas pagasta Silenes ciemā un aizņēmumu pašvaldības projekta īstenošanai, kas paredzēja Dzelzceļa un Vecpils ielas pārbūvi Naujenes pagasta Naujenes ciemā.

Līdz ar to paredzēts pārtraukt arī atklātā konkursa iepirkuma procedūra Baznīcas ielas pārbūvei Silenes ciemā un iepirkuma procedūra Dzelzceļa un Vecpils ielas pārbūvei Naujenes ciemā.

Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne “Latgales Laikam” pastāstīja, ka tad, ja netiks sakārtota infrastruktūra, pagasta iedzīvotāji var aizvien biežāk pieņemt lēmumu atstāt savu dzīvesvietu un pārcelties uz tuvējo pilsētu. „Ir jāveido tāda vide, kurā cilvēks grib dzīvot. Bet, ja viņš nevar piebraukt pie savas mājas, normāli izvest ārā bērnus, pārvietoties ar ratiņiem, tā jau ir nelaime,” uzsvēra I. Miglāne.

Pagasta pārvaldes vadītāja uzskata -- ja nākamgad pagastā neizdosies izremontēt ēku, uz kurieni pārcelt bibliotēku, ir iespēja rast citu risinājumu. Savukārt ielas un ceļi ir pirmā nepieciešamība, un ir ļoti žēl, ka šis jautājums netiek risināts izņēmuma kārtā. Ielu remonti būtu jāturpina, neskatoties ne uz kādām reformām un aizliegumiem.

Vairāk lasiet 14. janvāra numurā!