„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Optisko šķiedru uzņēmums investēs miljonus

la.lv

Līvānos Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) Uzraudzības komisijas un optisko šķiedru uzņēmuma „Light Guide Optics International” vadītāji parakstīja līgumu par vairāk nekā deviņu miljonu eiro lielām investīcijām un jaunām darba vietām Līvānos.

Latgales SEZ pārstāvis Vladislavs Stankevičs pastāstīja, ka „Light Guide Optics International” no valsts saņems nodokļu atlaides aptuveni četru miljonu eiro apmērā, jo uzņēmumam ar Latgales SEZ statusu pienākas 80% atlaide uzņēmumu ienākuma nodoklim un 80% atlaide nekustamā īpašuma nodoklim.

Uzņēmuma vairāk nekā deviņu miljonu eiro investīciju plāns paredz nomāto telpu iegādi, mūsdienīgu iekārtu uzstādīšanu un medicīnisko produktu ražošanas jaudu palielināšanu. Turklāt tiks radītas 25 jaunas darbavietas.  

„Light Guide Optics International” jau pagājušā gada nogalē ar Eiropas Savienības projektu līdzfinansējumu izveidoja jaunu katetru ražošanas cehu un pieņēma darbā 37 darbiniekus, tāpat palielināja optisko šķiedru ražošanas apjomus.

Uzņēmums kopumā nodarbina gandrīz 180 cilvēkus, tas ir atvēris meitas uzņēmumus Baltkrievijā, Ķīnā un ASV. Intervijā žurnālam „Santa” pagājušā gada rudenī Daumants Pfafrods teica, ka uzņēmuma vērtība ir aptuveni 75--80 miljoni eiro, bet vienas darba vietas izveidē tiek investēti vairāk kā 10 000 eiro. „Mūsu radītais optisko šķiedru kūlis ir iemontēts spektometrā, kas analizē signālu, kurš tiek saņemts no pasaulē otrā lielākā teleskopa. To ik pa laikam var redzēt „Discovery” kanālā”, uzsvēra uzņēmējs.