„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Polijas gaļa Daugavpilī „uzdota” par Latvijas produkciju

Publiskajā iepirkumā SIA „Baltiņš” 16 Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēm šogad no janvāra sākuma līdz februāra vidum realizējis aptuveni četras tonnas putnu gaļas un 500 kilogramus liellopu gaļas no Polijas, uzdodot to par Latvijā ražotu produkciju. To uzņēmuma noliktavas pārbaudē konstatēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbinieki. 

PVD pārstāve Ilze Meistere pastāstīja, ka noliktavā tika atrasti Polijas izcelsmes saldēti dzīvnieku produkti, bet atkritumu tvertnēs -- Polijas gaļas ražotāju oriģinālo produktu marķējums. Atrasti arī izdrukāti viltoti dažādu Latvijas gaļas produktu ražotāju marķējumi, un, kā noskaidroja PVD, šie ražotāji šogad šādu produkciju nav piegādājuši SIA „Baltiņš”. 

I.Meistere informēja, ka zaļā publiskā iepirkuma produkti ir audzēti vai iegūti Latvijā un atbilst gan nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai, tāpēc tiek marķēta ar „Zaļo karotīti” un „Bordo karotīti”, gan bioloģiskās lauksaimniecības vai lauksaimniecības integrētās audzēšanas prasībām. Uzņēmumam, kurš piedalās iepirkumā, jāapliecina, ka tas līguma darbības laikā izglītības iestādei piegādās produkciju, kas atbilst zaļā iepirkuma prasībām un kura ražotājs ir norādīts tehniskajā specifikācijā, piebilda I. Meistere.

PVD par notikušo ir informēja Daugavpils pašvaldību un ierosināja administratīvo lietu. 

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka Izglītības pārvalde izveidos komisiju, kura izvērtēs, vai uzņēmums „Baltiņš” jāsoda vai arī jāpārtrauc līgums. „Šobrīd noskaidrots, ka uzņēmums piegādājis Polijas gaļu ar „Ķekavas” marķējumu, taču gaļas kvalitāte ir laba. Pagaidām nav pamata pārtraukt līgumattiecības. Tomēr galīgo vārdu teiks Izglītības pārvaldes komisija,” informēja J. Dukšinskis.      

Savukārt SIA „Baltiņš”, kas reģistrēta Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā, pārstāvis telefoniski teica, ka nekomentēs notiekošo, kamēr turpinās administratīvā lietvedība.

Saskaņā ar „Lursoft” datiem, uzņēmums „Baltiņš” reģistrēts 2003. gadā, un 2018. gadā tas strādājis ar 103 933 eiro lielu peļņu, bet nodokļos samaksājis vairāk nekā 70 000 eiro.