„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Anna Jegorova: sociālajā darbā nav rokasgrāmatas

Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova uzvarējusi Labklājības ministrijas rīkotajā ikgadējā konkursā „Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2019” nominācijā “Labākais vadītājs sociālā darba jomā 2019”. Lai uzzinātu, kāds tad bijis šis ceļš uz augsto apbalvojumu, un ko tas viņai nozīmē, „Latgales Laiks” aicināja A. Jegorovu uz sarunu.

Kā jūs sākāt strādāt sociālajā jomā?

-- Kādreiz Kalupes ambulancē biju bērnu māsa un vienlaikus -- arī pagasta padomes deputāte. 1991. gadā, pēc Labklājības ministrijas rīkojuma, pagastā tika ieviesta jauna specialitāte – sociālais darbinieks. Tā kā zināju, kas notiek pagastā un veselības aprūpē, un robežas starp medicīnu un sociālo darbu ir visai nosacītas, toreizējais pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Žuravskis piedāvāja man uzņemties atbildību par sociālo jomu un pildīt valsts uzstādījumus.

Darbojoties sociālajā jomā, bija jāorientējas gan likumdošanā, gan valsts ieteikumos, gan iedzīvotāju problēmās. Lai sniegtu kompetentas atbildes klientiem, nācās mācīties. Sākumā es ieguvu jurista, bet pēc tam – arī sociālā darbinieka kvalifikāciju, gan bakalaura, gan maģistra grādu. Ar laiku pilnībā pārgāju uz sociālo jomu un 2009. gadā sāku strādāt Daugavpils novada domē kā Sociālā dienesta vadītāja.

Ja man nepatiktu šis darbs, es to neuzņemtos. Darbojoties sociālajā jomā, varu apvienot visas trīs savas profesijas. Te es jūtos vajadzīga, varu palīdzēt tiem, kam nepieciešama palīdzība sociālo problēmu risināšanā, grūtību pārvarēšanā un sociālās jomas attīstībā.

Vairāk lasiet 20. marta numurā!