„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Mērķis – nepagarināt mācību gadu

Visas Daugavpils skolas ir apzinājušas savus bērnus un skolotājus, kādas viedierīces, interneta pieslēgums viņiem ir pieejams mājās, apzināti arī tie, kam nav interneta. Līdz ceturtdienai, 19. martam, skolas iesniedza Izglītības pārvaldē šo informāciju, kā arī savus variantus attālināta mācību procesa organizēšanai.

Vēl nedēļas sākumā ar „Skype” starpniecību organizētā sanāksmē ar skolu direktoriem tika iztirzāti neskaidrie jautājumi. Skolas veido grafikus un stundu sarakstus, plāno, kuri priekšmeti tiks mācīti un kādos blokos, ar kādiem instrumentiem -- kur apmācība tiks īstenota ar videokonferences palīdzību, kur tiks nosūtītas darba lapas. Sākotnējā ideja par vienotu risinājumu izstrādi ir atmesta kā neiespējama, jo gan mācību iestādēm pieejamie resursi, gan skolotāju sagatavotības līmenis ir ļoti atšķirīgs.

Mācību iestādēs notiek arī skolotāju izglītošanas process, viņi tiek mācīti stādāt ar dažādiem rīkiem. „Mēs visu laiku gatavojāmies apgūt dažādus rīkus, bet vienmēr pietrūka laika, un tagad dzīve ir piespiedusi to izdarīt,” saka M. Isupova.

Ja nebūs vecāku atbalsta, nekas neizdosies

Tiek veidots kontakts arī ar vecākiem, jo šajā brīdī viņu atbalsts skolai ir ļoti vajadzīgs. Ja nebūs vecāku atbalsta, nekas nesanāks, uzsver Izglītības pārvaldes vadītāja. Tas, kādā veidā mēs nodosim informāciju, nav tik svarīgi. Tiem, kam nav pieejamas tehnoloģijas, skolas ir pat gatavas drukāt materiālus un aizvest uz mājām. Patlaban svarīgākais ir tas, lai vecāki apzinātos, cik nopietna ir situācija, izveidotu mājās bērniem darba režīmu un sekotu, lai viņi pieslēdzas mācību procesam, seko līdzi, pilda uzdotos darbus. Ir svarīgi, lai vecāki sekotu līdzi, kas tiek sūtīts e-klasē, un kontrolētu darbu izpildi, tad arī būs rezultāts.

Vairāk lasiet 20. marta numurā!