„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Jurijs Halimons: par visu, ko esmu sasniedzis, pateicos saviem treneriem

Aizvadītā sezona FC „Lokomotiv Daugavpils” bija ļoti veiksmīga – komanda izcīnīja ceļazīmi dalībai Latvijas futbola pirmajā līgā, ieguva Latvijas kausu un Latvijas Telpu futbola asociācijas “Optibet” Virslīgas sudraba medaļas, kā arī piedalījās 2019./2020. gada UEFA telpu futbola Čempionu līgas sezonā (atgādinām, ka iepriekšējā sezonā šīs komandas nosaukums bija „LDz Cargo/DFA”). Šo panākumu kaldināšanā lielu ieguldījumu devis arī komandas kapteinis Jurijs Halimons.

Turklāt J. Halimons veiksmīgi startēja arī Latvijas telpu futbola izlasē, gūstot vārtus Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Jurij, pastāstiet, lūdzu, par katru turnīru. Ko jums tie nozīmēja?

Iepriekšējā sezona tiešām bija ļoti veiksmīga. Tajā mēs sākām spēlēt lieliska trenera Pāvela Pikalova vadībā – komandā ienāca profesionālis, kas zināja, ko vēlas sasniegt. Agrāk mēs spēlējām paši par sevi, bet kopš pagājušās sezonas jau sākām saprast šo spēli. Mums radās motivācija, sapratām, ka varam sasniegt augstus rezultātus. Man liels notikums bija uzaicinājums pārstāvēt Latvijas valstsvienību. Taču nozīmīgākais man bija UEFA Čempionu līgas turnīrs, mēs tam gatavojāmies ļoti nopietni. Bijām labi noskaņojušies cīņai, un pierādījām to divās pirmajās spēlēs. Mazliet pietrūka veiksmes cīņā ar ļoti spēcīgo komandu „Shkupi”. Taču dalība šajā turnīrā sagādāja neaizmirstamas emocijas. Tur līdzjutēji parādīja, kā ir jāatbalsta komanda. Savukārt, pārstāvot valstsvienību, atmiņā uz ilgu laiku paliks spēle ar Portugāli – tā ir spēcīgākā telpu futbola izlase pasaulē. Un cīņa ar Rikardinju vien ir ko vērts. Šādās spēlēs nedrīkst atslābināties ne uz mirkli.

Ja Čempionu līgā nebūtu nākusi pretī turnīra saimniece komanda „Shkupi”, vai „Lokomotiv” iekļūtu nākamajā kārtā?

Viss atkarīgs no tā, ar ko būtu jāspēlē. Taču, ņemot vērā, ka pirmās divas pretinieces mēs pieveicām bez problēmām, iespējams, varējām uzvarēt arī trešo. Taču „Shkupi” ir galvastiesu pārāka par mūsu komandu.

Jums, tāpat kā citiem futbolistiem, rudenī nācās spēlēs gan lielo futbolu, gan telpu futbolu. Turklāt arī futbols bija jāspēlē gan laukumos

ar mākslīgo, gan arī dabīgās zāles segumu. Kā jūs to izturējāt?
No fizioloģijas un medicīnas viedokļa tas, protams, nav labi. Taču vasarā gandrīz visas telpu futbola komandas spēlē futbolu. Tādējādi vasarā mēs uzturam sportisko formu telpu futbolam, bet ziemā – lielajam futbolam. Mēs pastāvīgi esam labā fiziskā formā.

Vairāk lasiet 30. aprīļa numurā!