„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Atgriešanās Latgalē: mīts vai realitāte

Projekta “Atgriešanās Latgalē: mīts vai realitāte” ietvaros “Latgales Laiks” savus lasītājus iepazīstinās ar astoņiem remigrācijas veiksmes stāstiem. Tajos atklāsim pieredzi, problēmas un iespējas, ar kādām saskārušies tie Latgales iedzīvotāji, kuri nolēmuši atgriezties Latgalē.

29.05. avīzes “Latgales Laiks” numurā iepazīstināsim jūs ar Andri Zagorski.

Andris Zagorskis dzimis un audzis Daugavpilī. Apguvis rūpniecības iekārtu remonta speciālista profesiju un pēc Latvijas iestāšanas Eiropas Savienībā, kā daudzi Latvijas iedzīvotāji, devās labāka darba meklējumos uz Īriju. Tur Andris nodzīvoja apmēram astoņus gadus, bet nu jau apritējuši gandrīz deviņi gadi, kā Andris atgriezies dzimtajā pilsētā, kur atradis labu darbu un neparastu hobiju.

“Agrāk es strādāju Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcā,” stāsta Andris, “alga nebija liela un neredzēju karjeras izaugsmes iespējas. Tiklīdz tika atvērtas Eiropas Savienības robežas, viens no kolēģiem aizbrauca strādāt uz ārzemēm. Pēc tam aizbraucu arī es. Darbu neviens nesolīja, nācās meklēt pašam. To atrast bija grūti. Es strādāju par metinātāju, bet pirms tam es paspēju pastrādāt arī uz lauka un šķirot kartupeļus.”...

Vairāk laikrakstā “Latgales Laiks”

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Andris Zagorskis: „Man te ir viss – ģimene, darbs, hobijs” par saturu atbild “Latgales Laiks”
#SIF_MAF2020