„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils dzimšanas dienai

 

No 1. līdz 7. jūnijam Daugavpilī tiek svinēta Daugavpils dzimšanas dienas nedēļa. Lai svētki būtu pēc iespējas daudzveidīgāki, vairākas aktivitātes šajā nedēļā sarūpējis Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Paralēli jaunām izstādēm tiek strādāts arī pie virtuālā piedāvājuma ģimenēm ar bērniem.

Daugavpils dzimšanas dienas svinības ar izstādēm un virtuālām aktivitātēm muzejā turpināsies gandrīz visu nedēļu, bet 6. jūnijā ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas apmeklēt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja ekspozīcijas un izstādes.

Savukārt 5. jūnijā pl. 18.05, svinot Daugavpils 745. gadadienu, Latvijas Radio 4 – Doma laukums un Daugavpils domes „Facebook” kontu tiešraidēs, kā arī sabiedrisko mediju portālā rus.lsm.lv ikviens ir aicināts baudīt koncertprogrammu "Ilona Bagele. Samsons Izjumovs. Krievu romances", kurā mākslinieki sveiks dzimto pilsētu. Programmā skanēs "Miglains rīts", "Jau noziedējušas krizantēmas", leģendārā kompozīcija "Es tevi nekad neaizmirsīšu" no rokoperas „Junona un Avoss”, kā arī daudzas citas dziesmas komponistu Kārļa Lāča un Andreja Puškareva aranžējumā.