„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Hokejistu brāļu Ševčenko nākotne pagaidām ir miglā tīta (ANONSS)

Brāļi Ēriks un Artūrs Ševčenko, neapšaubāmi, ir vieni no labākajiem Daugavpils hokeja skolas audzēkņiem. Viņi ir pierādījuši – lai kļūtu par labiem profesionāliem sportistiem, šajā gadījumā – hokejistiem, nav obligāti jāpiedzimst un sportista karjera jāsāk Rīgā.

Ēriks un Artūrs pagājušo sezonu aizvadīja Eirāzijas kontinenta pretējās pusēs. Artūrs spēlēja Francijā, Milūzas komandā „Scorpions”, savukārt Ēriks savu karjeru turpināja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā Novokuzņeckas komandā „Metallurg” (Novokuzņecka atrodas Sibīrijā, un tā jau ir Āzija – aut. piez.).

Vienīgais, kas vienoja abus brāļus Ševcenko, bija tas, ka neviens no čempionātiem netika izspēlēts līdz galam, tāpat ka visi pārējie hokeja turnīri pasaulē. Taču brāļi katrs savu sezonu vērtē atšķirīgi.

Krievijas Augstākās līgas čempionāts noslēdzās pēc regulārā turnīra un dažām „play-off” ceturtdaļfināla spēlēm. Novokuzņeckas „Metallurg” regulārajā čempionātā 54 spēlēs izcīnīja 63 punktus un devīto vietu Otrajā konferencē, tādējādi neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Lai iekļūtu „play-off”, komandai pietrūka vien divu punktu. Ēriks Ševčenko aizvadīja 41 spēli, izcīnīja 17 (2+15) punktus, 20 minūtes pavadīja uz sodīto soliņa, lietderības koeficients +10.

Vairāk lasiet 12. jūnija numurā!