„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

BFC „Daugavpils” piedzīvo neveiksmes čempionāta sākumā

Autora foto

Optibet Latvijas futbola virslīgā BFC „Daugavpils” piedzīvoja divus zaudējumus. Mājās daugavpilieši piekāpās „Liepājai” – 0:2, bet izbraukumā zaudēja „Jelgavai” – 0:1.

Šajās spēlēs nevarēja piedalīties „Daugavpils” galvenais treneris Aleksandrs Gorškovs, kurš vēroja spēli pa viesnīcas logu, jo viņam vēl nebija beigusies karantīna pēc atgriešanās Latvijā. Tāpēc spēli vadīja Vladimirs Žavoronkovs un Jurijs Sokolovs. Savukārt liepājnieku spēli vadīja Baltkrievijas speciālists Dmitrijs Milošs, kurš tika iecelts galvenā trenera amatā neilgi pirms čempionāta sākuma. Pirmajā puslaikā dominēja viesi, taču pirmo bīstamo situāciju pie mājinieku vārtiem liepājnieki izveidoja desmitajā minūtē. Artūrs Karašausks lieliski piespēlēja Amansiu Fortešam, taču liepājnieku pussargs bumbu vārtu tīklā raidīja no ārpuses.

Daugavpils komandā Namdi Ofors ievilka bumbu pretinieku soda laukuma kreisajā stūrī, taču priekšā bija vairāki „Liepājas” aizsardzības spēlētāji, kuri neļāva nigērietim izpildīt sitienu. Puslaika otrajā pusē abām komandām bija vairākas iespējas centrēt bumbu soda laukumā no brīvsitienu pozīcijām, taču otrajā stāvā allaž veiksmīgi darbojās aizsardzības spēlētāji.

Puslaika noslēgumā liepājnieku pārsvars laukumā kļuva aizvien nospiedošāks, un savas iespējas viņi izmantoja. Fortešs divreiz īsā laikā sita vārtu taisnstūrī, bet daugavpiliešu vārtsargs Ivans Dubodelovs sitienus veiksmīgi atvairīja. Tomēr I. Dubodelovs nespēja glābt savu komandu 42. minūtē, kad bumbu vārtos raidīja baltkrievs Filips Ivanovs, bet pēc trim minūtēm otrus vārtus iesita Fortešs. Abos vārtu guvumos asistēja Artūrs Karašausks.

Jāatzīmē, ka visā puslaikā laukuma saimnieki tā arī ne reizi neapdraudēja Valentīna Raļkeviča sargātos vārtus.

Otrais puslaiks sākās ar mājinieku uzbrukumiem. Savu izdevību neizmantoja Ofors, kurš saņēma piespēli aptuveni trīs metru attālumā no vārtu līnijas – šajā situācija veiksmīgāk nospēlēja V. Raļkevičs. Lieliska iespēja bija arī Valērijam Afanasjevam, taču liepājniekus glāba vārtu stabs. Tūlīt pat Vugars Askerovs bumbu ieraidīja vārtos jau no aizmugures situācijas -- vārtu guvums netika ieskaitīts. Iespēja izcelties bija virslīgas debitantam Raivim Kiršam, kurš ar sitienu no distances trāpīja pa vārtu pārliktni. Tas vēlreiz pierāda, cik bīstami var būt tālsitieni. Pēc šīm neveiksmēm daugavpilieši mazliet nolaidās rokas. To redzot, D. Milošs nomainīja Karašausku un Fortešu. Savukārt spēles beigās Daugavpils komandā laukumā devās virslīgas debitanti Oļģerts Raščevskis un Vladislavs Timofejevs.

BFC „Daugavpils”: Dubodelovs, Kovaļovs, Litvinskis, Akpudže, Akintola, Ķiršs (Adžetijs, 68′), Afanasjevs (Timofejevs, 90’+1), Ivanovs, Nagamatsu, Ofors, Askerovs (Raščevskis, 86′).

Otrajā spēlē „Daugavpils” sākumsastāvs netika mainīts. Taču zaudējums bija nepelnīts – pie vainas aizsarga Akpudžes un vārtsarga Dubodelova paviršā spēle.

Daugavpiliešiem bija iespēja gūt vārtus 25. minūtē, kad Askerovs atdeva lielisku piespēli Nagamacu, taču šoreiz labāks bija pretinieku vārtsargs Vladislavs Kurakins. Pēc mirkļa bīstamu soda sitienu izpildīja Afanasjevs, taču bumba aizlidoja garām vārtiem.

Viena ļoti laba iespēja bija arī laukuma saimniekiem. Artjoms Radčenko aizskrēja pa labo malu un piespēlēja uz soda laukumu, taču nebija, kas ieraida bumbu vārtos, un Akintola izraidīja to no soda laukuma.

Pēc pārtraukuma spēles temps pieauga, biežāk uzbruka laukuma saimnieki. Jelgavniekiem bija iespēja gūt vārtus 68. minūtē, taču Marks Kurtišs sitiena pozīcijā pārturēja bumbu, "Daugavpils" aizsargam pēcāk bloķējot viņa apspēlēšanas manevru.

Tuvojoties spēles beigām, uzbrukumā devās daugavpilieši. Un šajā situācijā aizsargs Akpudže pārrēķinājās un no laukuma vidusdaļas izdarīja ļoti spēcīgu, bet neprecīzu piespēli vārtsargam Ivanam Dubodelovam. Vārtsargs centās situāciju glābt, tomēr nespēja novērst bumbas pārripošanu pāri vārtu līnijai.

Jaunajam vārtsargam tā būs laba mācība, savukārt treneriem jāiemāca Akpudžem, ka ir jāredz viss laukums, ne tikai bumba.