„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+6.7 °C
daļēji mākoņains

FC „Lokomotiv Daugavpils” cīnīsies par bronzas medaļām

Latvijas telpu futbola asociācijas Optibet Virslīgā FC „Lokomotiv Daugavpils” piedzīvoja zaudējumu ceturtajā pusfināla spēlē ar FC „Petrow” un izstājās no cīņas par iekļūšanu finālā. Daugavpiliešu pretinieki cīņā par bronzas godalgām būs „Jēkabpils Lūši/Ošukalns” futbolisti.

Pēc trim pusfināla spēlēm „Lokomotiv” bija vadībā ar rezultātu 2:1 (3:4, 4:2, 6:2). Pēc tam Latvijā tika izsludināta ārkārtējā situācija, un visi, tostarp arī sporta pasākumi tika atcelti.

Kad čempionāts atsākās, komandās nebija leģionāru: „Lokomotiv” – Krievijas futbolistu Romāna Anaņjeva un Alekseja Zotova, „Petrow” –Dmitrija Mihaiļonoka un Sergeja Jakuņina (Ukraina). Taču leģionāru prombūtne nekādi neietekmēja regulārā čempionāta uzvarētāju spēles kvalitāti, savukārt daugavpiliešu sniegumu leģionāru prombūtne ietekmēja visai būtiski. Turklāt trešajā spēlē Ričards Raščevskis saņēma sarkano kartīti un nevarēja palīdzēt komandai.

Jāatzīmē, ka rezultāts tomēr pilnībā neatspoguļo spēles gaitu. Individuālajā meistarībā viesi, neapšaubāmi, bija pārāki (puse FC „Petrow” futbolistu spēlē Latvijas valstsvienībā), taču rezultāts nav gluži taisnīgs. Jāņem vērā, ka divas bumbas ielidoja tukšos „Lokomotiv” vārtos, turklāt abus vārtus „Petrow” guva, raidot bumbu no saviem vārtiem. Savukārt daugavpilieši neizmantoja vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas.

Rīdzinieki guva vārtus jau pirmajā minūtē pēc standartsituācijas izspēles, un Germanam Matjušenko atlika vien raidīt bumbu tukšos vārtos. Taču pēc īsa brīža Jurijs Halimons izlīdzināja rezultātu. Turklāt pēc viņa izgājiena viens pret viens ar vārtsargu šķita, ka šajā duelī uzvarēs vārtsargs. Taču Igors Labuts izlaida bumbu no rokām un Jurijs ieraidīja to vārtu apakšējā stūrī.

Drīzumā komandas apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms bumba rikošetā ielidoja vārtos no Maksima Seņa, un drīz vien J. Halimons no vidējas distances iesita bumbu pretinieku vārtu apakšējās stūrī.

Taču līdzvērtīga cīņa neturpinājās ilgi. Nākamajā vārtu gūšanas epizodē lielisku sniegumu demonstrēja G. Matjušenko, kurš apspēlēja trīs daugavpiliešus un precīzi raidīja bumbu gar pašu vārtu stabu. Un gandrīz tūlīt pat Aigara Solima sargātajos vārtos bumba ielidoja ceturto reizi.

Savukārt puslaika beigās FC „Petrow” vārtsargs Igors Labuts metās uzbrukumā, tādējādi pārsniedzot četras sekundes, kuras bumba drīkst atrasties pie vārtsarga. Uz tiesneša svilpi I. Labuts jau ierasti reaģēja pārlieku emocionāli un saņēma otru dzelteno kartīti, atstājot savu komandu mazākumā.

Jāpiebilst, ka uz spēli bija atbraukusi Igora Labuta māte, kura pēc spēles neslēpa gandarījumu, sakot, ka, lai arī dēlu noraidīja, galvenais ir komandas uzvara.

Diemžēl daugavpiliešiem neizdevās realizēt skaitlisko vairākumu, lai gan izdevīgas situācijas bija. Taču daugavpilieši vai nu sita garām vārtiem, vai arī lieliski spēlēja viesu vārtsargs Kaspars Nerets. Toties rīdzinieki savas iespējas izmantoja – 5:2. Turklāt „Lokomotiv” futbolisti kārtējo reizi neveiksmīgi spēlēja aizsardzībā.

Lūzums, droši vien, iestājās vienpadsmitajā minūtē, kad J. Halimons, raidot tālsitienu, trāpīja pa vārtu pārliktni, bet partneri nespēja iesist atlekušo bumbu vārtos. Pēc šīs epizodes laukuma saimnieki sašļuka rokas un zaudēja sestos vārtus.

Otrā puslaika astotās minūtes beigās „Lokomotiv” veica stratēģisku maiņu -- laukumā devās spēlējošais vārtsargs Halimons, un uzreiz zaudēja septītos vārtus.

Daugavpilieši turpināja spēli ar pieciem laukuma spēlētājiem un Jurijs Halimons no tālās distances guva trešos vārtus, taču tas nespēja glābt daugavpiliešu no zaudējuma. Pēc skaistas izspēles ceturtos vārtus iesita Dmitrijs Borisovs, bet viesi vēlreiz no sava soda laukuma ieraidīja bumbu tukšos laukuma saimnieku vārtos.

Jāpiebilst, ka „Jēkabpils Lūši/Ošukalns” četru spēļu sērijā zaudēja FK RABA – 1:3.