„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

„Germino kauss 2020”

27. jūnijā notika jātnieku sporta treniņsacensības konkūrā „Germino kauss 2020”, kuras veltītas izcilajam, varenajam rudajam Oldenburgas šķirnes ērzelim Germino Old 65, kurš dzimis 1928. gadā Oldenburgā, dzīvojis Latvijā un kura asinis rit Latvijas zirgu dzīslās vēl šobaltdien. Mīļdzīvnieku biedrības pārstāve Zanda Bojere pastāstīja par treniņsacensību rezultātiem.

Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un šaubas, vai vispār rīkot sacensības, tās tomēr notika Krustpils novada Krustpils pagasta „Līčos”. Mīļdzīvnieku biedrībās stingrā tiesneša Egīla Broka uzraudzībā pirmo reizi tika veiksmīgi pielietota mūsu iegādātā elektroniskā laika uzskaites iekārta, kura sevi pilnībā attaisnoja, atvieglojot tiesnešu kolēģijas darbu un sniedzot precīzu datu uzskaiti.

Jau rīta agrumā pie laukuma rindojās dalībnieku automašīnas no tāliem un tuviem novadiem, lai mērotos spēkā un izturībā. Sacensības sākās ar vadības maršrutu, kurā startēja 33 dalībnieki. Savu sniegumu demonstrēja vismazākie entuziasti un pieredzējuši jātnieki ar jaunzirgiem, gan vieni, gan otri guva sacensību pieredzi. Sumināti tika visi dalībnieki ar piemiņas veltēm -- rozeti, medaļu, diplomu un saldumu tūtu.

Dienai iesilstot, pienāca kārta otrajam maršrutam (60 cm) par labāko laiku. Šajā maršrutā startēja jaunie censoņi un pieredzējuši jātnieki ar jaunzirgiem. Šis ir labs maršruts, lai gūtu pieredzi un baudītu sacensību gaisotni. Startēja 34 dalībnieki un sīvā cīņā pirmo vietu ieguva Ērika Ondzule ar zirgu Co-Go no JSK „Rubīni”, otrajā vietā Zane Jurēvica ar zirgu Lesperance no JSK „Rubīni”, trešajā vieta Tamāra Samuševa ar zirgu Aragon K no JSK „Gaita Vecumnieki”, ceturtais bija Vladislavs Žukovskis ar zirgu Akācija no JSK „Pakavs”, piektā vieta Elīzai Staužai ar zirgu Caluera no JSK „Eridana”, sestā vieta Simonai Jeluškinai ar zirgu Rolfs no „NYX & Iris”. Visi godalgoto vietu ieguvēji saņēma piemiņai kausu vai medaļu un rozeti, diplomu, dāvanu.

Pēc nelielas pauzes dalībniekiem tika sagatavots otrais maršruts (80 cm) divās fāzēs. Saules karstumā šajā maršrutā devās 40 dalībnieki. Visi godalgoto vietu ieguvēji maršrutu veica bez soda punktiem. Spraiga cīņa risinājās arī aiz strīpas, daudzi dalībnieki maršrutu veica tīri un visu noteica ātrums. Pirmo vietu ieguva Jogita Baltmane ar zirgu Lefo no SK „Saulstari 2001”, otrajā vietā Liāna Stulpiņa ar zirgu Classik Touch no JSK „Eridana”, trešajā vietā Vanessa Samuševa ar zirgu Eldorada no JSK „Gaita Vecumnieki”, ceturtajā vietā Megija Milne ar zirgu Oniks no „Lielkažoki-1”, piektajā vietā Katrīna Vīgupe ar zirgu Dons Lando no Mīļdzīvnieku biedrības, sestajā vietā Mareks Samohvalovs ar zirgu Evrika no Rezerves Virsnieku apvienības. Visi dalībnieki atbilstoši iegūtajai vietai saņēma kausu vai medaļu, kā arī rozeti, diplomu un dāvanu.

Pasākuma noslēdzošais -- ceturtais ātruma maršruts (100/110 cm) ar handikapu sākās jau vakara pusē, tajā cīnījās 20 dalībnieki. Pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Katrīna Vīgupe ar zirgu Dons Lando no Mīļdzīvnieku biedrības, otrajā vietā ierindojās Līga Daģe ar zirgu Kroders no biedrības „Ūsiņš”, trešajā vietā Liāna Stulpiņa ar zirgu Classik Touch no JSK „Eridana”, ceturtajā vietā Loreta Dišlere ar zirgu Campio Mar no z/s „Priežkalni”, piektajā vietā Vanessa Samuševa ar zirgu Eldorada no JSK „Gaita Vecumnieki”, sestajā vietā Dana Voitova ar zirgu Armila no Jēkabpils Jātnieku sporta kluba.