„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Latvijas čempionāts spīdvejā noritējis

autora foto

Svētdien, 5. jūlijā, Daugavpils stadionā "Lokomotīve" norisinājās Latvijas atklātais čempionāts spīdvejā. Sacensības aizritēja spraigā un interesantā cīņā un skatītājiem, kuriem bija palaimējies iegādāties biļetes un pēc teju astoņu mēnešu pārtraukuma atkal izbaudīt emocijas, ko dāvāja iemīļotais sporta veids, nenācās vilties.

Kā jau ierasts, cīņā neiztika arī bez tehniskām ķibelēm un kritieniem. Savukārt Latvijas čempiona noskaidrošanai bija nepieciešams papildu brauciens, jo gan „Lokomotīves” jaunieguvums Andrejs Kudrjašovs, gan pašmāju braucējs Oļegs Mihailovs pamatsacensībās bija savācis vienādu punktu skaitu -- 14. Papildu braucienā labāk veicās Krievijas spīdvejistam A. Kudrjašovam.

Trešajā vietā ierindojās Daniils Kolodinskis, kurš pēc pieciem braucieniem tikai par punktu atpalika no A. Kudrjašova un O. Mihailova.

Junioru konkurencē triumfēja O. Mihailovs. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa D. Kolodinskis, bet trešā – jaunais talants Francis Gusts. Dažos braucienos 17 gadus vecajam F. Gustam izdevās pārspēt savus pieredzējušākos kolēģus, un tikai pēdējā braucienu sērijā pieredzes trūkums neļāva viņam uzrādīt labāku rezultātu. Kopvērtējumā F. Gustam -- piektais labākais rezultāts.

Savainojumu dēļ Latvijas atklātajā čempionātā spīdvejā nevarēja piedalīties Andžejs Ļebedevs un Artjoms Trofimovs. Jāatzīmē, ka jau nākamnedēļ "Lokomotīves" spīdvejisti uzsāks cīņas Polijas pirmajā līgā.