„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+5.9 °C
daži mākoņi

Finansējumu gaisa pārvada 2. kārtai piesaistīs nākamajā plānošanas periodā

Smilšu ielā izbūvētā gaisa pārvada otrajai kārtai, kas paredz savienojuma izbūvi ar pilsētas centru, nepieciešamo finansējumu pašvaldība plāno piesaistīt nākamajā plānošanas periodā, „Latgales Laikam” pavēstīja Daugavpils domes izpilddirektore Sabīne Šņepste.

Patlaban pašvaldība ir saskaņojusi un izsludinājusi iepirkumu būvprojekta izstrādei. Tiklīdz sāksies būvprojekta izstrāde, kļūs redzami visi apgrūtinājumi un nepieciešamie pašvaldības papildu soļi īpašuma iespējamai atsavināšanai. Pēc tam, kad būs zināmas izmaksas, tās plānots iekļaut finanšu pieprasījumā.

Lai gan jau pagājušā gadsimta 80. gados ieplānotais projekts pagaidām ir realizēts tikai daļēji, tas jau ir apliecinājis šī objekta nepieciešamību. Pašreizējā situācijā gaisa pārvads ir funkcionāls no Smilšu un Kauņas ielas krustojuma līdz Piena kombināta mikrorajonam.

Realizējot gaisa pārvada būvniecības otro kārtu, tiktu atslogota arī viena no galvenajām Daugavpils transporta artērijām -- 18. novembra iela.