„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.8 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī turpinās pagalmu ceļa seguma remonts

Kopš vasaras sākuma Piekrastes, Tartu un Rēzeknes ielas māju pagalmos Jaunās Forštates mikrorajonā notiek vērienīgs ceļa seguma remonts, ko veic uzņēmums „Daugavpils SpecATU”, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.
Darbu gaitā tiek paplašināta pagalmu ceļu braucamā daļa, palielināts auto stāvvietu skaits, pārbūvēta lietus ūdens kanalizācija, veidotas jaunas ietves un atjaunota apgaismojuma sistēma. Ietvju asfaltēšana sākās pavisam nesen, drīzumā tiks ieklāts arī braucamās daļas asfalta segums.


Jaunā Forštate nav vienīgais rajons, kur caurbraucamajos pagalmos šovasar atjaunos asfalta segumu. Kad darbi šeit būs pabeigti, „SpecATU” speciālisti dosies un Ziemeļu pilsētiņu un Jaunbūvi, kur darbi sāksies Vaļnu ielā 33--33A un Arodu ielā 98A--104A.


Visi šie darbi tiek veikti caurbraucamo pagalmu asfalta seguma atjaunošanas trīsgadu programmas ietvaros, ko īsteno pašvaldība. Šis gads ir trešais un noslēdzošais programmā ietvertajā plānošanas periodā.
Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs ir uzdevis Komunālās saimniecības pārvaldei izstrādāt plānu nākamajiem trim gadiem. Pašvaldība arī turpmāk kontrolēs ceļu seguma kvalitāti un plāno īstenot dažādas programmas, kas ietver grunts ceļu asfaltēšanu un paplašināšanu, jaunu stāvvietu būvniecību un citus infrastruktūras uzlabojumus.