„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Drifta festivālam Daugavpilī reģistrējušies jau 60 dalībnieki

Ar Daugavpils domes un Daugavpils Sporta pārvaldes atbalstu 25. jūlijā jau astoto reizi Daugavpilī notiks drifts -- sportisti atgriezīsies kartodromā „Blāzma”. Šīs ir vienas no gaidītākajām sacensībām katru gadu, kopš drifts notiek Daugavpilī. 24. jūlijā tiks aizvadīti oficiālie treniņi un Latvijas drifta kausa „Street” klases automašīnu pulcēšanās Vienības laukumā pl. 20.00 vakarā, bet 25. jūlijā Daugavpilī notiks „Liqui Moly” Latvijas drifta kausa 2. posms un Igaunijas drifta kausa 3. posms.

 

Latvijas drifta kausa izcīņā Daugavpilī notiks 2. posms, pirmais posms tika aizvadīts Biķerniekos, spraigs, ar agresīvām cīņām ne tikai „Semi Pro” klasē, bet arī „Street” klasē. Cīņas paspilgtinās igauņu braucēji, kuri arī aizvadīs Daugavpilī savus oficiālos posmus, un lietuviešu braucēji.

 

Jāatzīmē, ka tieši Daugavpilī sacensības beidzot varēs apmeklēt arī skatītāji. Protams, ierobežots skaits, balstoties uz valstī ar “Covid-19” ierobežošanu saistītajiem ieviestajiem noteikumiem. Beidzot braucējiem būs iespēja braukt ne tikai sev, bet arī priecēt skatītājus ar sporta automašīnu rūkoņu un daudz dūmiem. Nav noslēpums, ka tieši Daugavpils trases konfigurācija ir veidota tā, lai skatītājus priecētu ar lieliem dūmu mākoņiem, kas ir šī sporta veida neatņemama sastāvdaļa.

 

Kopā uz starta solās iziet vairāk nekā 70 dalībnieki, organizatori aicina sacensībām pieteikties arī jaunos censoņus no Latgales novada, jo „Street” klasē savus spēkus var iemēģināt jebkurš braucējs, un tagad, kad sacensības notiek tik tuvu mājām, tiek dota vēl nebijusi iespēja pamēģināt spēkus šajā autosporta disciplīnā.

Šogad sadarbībā ar Daugavpils domi un Daugavpils Sporta pārvaldi tika rasts risinājums, ka atkal varēs apskatīt drifta automašīnas Vienības laukumā, piektdienas vakarā no pl. 20.00. Parādē piedalīsies „Street” klases automašīnas ar derīgu TA.

Daugavpilī šogad nebūs atvērtā dalībnieku parka, bet pēc sacensībām visiem būs iespēja apmeklēt dalībnieku parku, apskatīt drifta automašīnas klātienē un satikt sportistus.

 

Sacensību oficiālie treniņi risināsies piektdienā, 24. jūlijā visas dienas garumā. Sestdien, 25. jūlijā, treniņi sāksies jau no paša rīta, bet sacensību atklāšana paredzēta pl. 14.30, kam sekos tandēmu sesijas. Organizatori aicina līdzjutējus droši ierasties sacensībās jau sestdien dienas pirmajā pusē, ieeja skatītājiem būs atvērta no pl. 9.00.

 

Papildu informācija skatītajiem. Sacensību apmeklētājiem pie ieejas tiks veikta attālinātā ķermeņa temperatūras mērīšana, var tikt atteikta ieeja sacensībās, ja temperatūra ir augstāka par 37,5. Lūdzam ievērot 2 m distanci, ja nevariet ievērot 2 m distanci no citiem apmeklētājiem vērojot drifta sacensības, obligāti jālieto sejas maskas. Sacensības tiek rīkotas balstoties uz visiem valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem infekcijas izplatīšanas ierobežošanai.