„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+6.5 °C
skaidrs laiks

Atbalstīs kaķu mēbeļu un dekoratīvo fasādes paneļu ražošanu

Daugavpils novada grantu konkursā plānots atbalstīt divus projektus, kas paredz kaķu mēbeļu no kartona un dekoratīvo fasādes paneļu un dekoru ražošanu, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Daugavpils novada grantu konkursā uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai šogad tika saņemti 11 pieteikumi. Tos izvērtēja vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no pašvaldības Attīstības un Finanšu pārvaldēm, LIAA Daugavpils biznesa inkubatora, valsts attīstības finanšu institūcijas „Altum”, Daugavpils novada uzņēmēju padomes, kā arī Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra.

Pieteikumi tika vērtēti divās kārtās. Pirmajā kārtā tika vērtēta pieteikumu atbilstība administratīvajiem kritērijiem. No iesniegtajiem 11 pieteikumiem, seši neizturēja konkursa pirmo vērtēšanas kārtu un nekvalificējās otrai kārtai.

Otrajā kārtā tika vērtēti pieteikumi pēc kvalitatīvajiem kritērijiem. Tajā visvairāk punktu ieguva pieteikums no Natālijas Lebedjokas, kura iesniegusi projektu “KATO – Kaķu mēbeļu ražošana no kartona”. Projekta ietvaros plānots ražot kaķu nagu asināmo – zvilni no kartona. Šim nolūkam tiks iegādātas klišejas logotipa drukai un nepieciešamie izejmateriāli, kā arī izstrādāta mājaslapa ar interneta veikalu. Gatavā produkcija tiks ražota Kalkūnes pagastā. Projekta īstenošanai nepieciešamā summa ir 3881 eiro.

Otro augstāko punktu skaitu ieguva pieteikums no Viktora Petaško, kurš iesniedza projektu “Fasādes dekoratīvie elementi – estētiskam baudījumam un ilglaicīgam ieguldījumam celtniecībā un renovācijā”. Projekta rezultātā Sventes pagastā plānots ražot dekoratīvos fasādes paneļus un dekorus, kā arī rotājumus no ekstrudēta putuplasta. Projekta īstenošanai nepieciešamā summa ir 4450 eiro.

Grantu konkursa budžets ir 8000 eiro. Viens grants var saņemt ne vairāk kā 4000 eiro. Konkursa rezultātus plānots apstiprināti Daugavpils novada domes 23. jūlija sēdē. Grants būs jāapgūst līdz šī gada beigām.

Konkurss tiek rīkots Daugavpils novada attīstības programmas ietvaros. Tā mērķis ir atbalstīt jaunu uzņēmēju biznesa ideju attīstību, aktīvas ekonomiskās vides veidošanu un uzņēmējdarbības attīstību Daugavpils novada teritorijā.